Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran kaupunki ja Fortum allekirjoittivat kauppakirjan Ivon alueesta: "Päätös alueen ostamisesta ja kunnostamisesta on otettu positiivisesti vastaan"

Kaupunginjohtaja Matias Hilden uskoo vahvasti, että kaupunki löytää hyviä kumppaneita alueen kehittämiseen. Näitä kumppaneita haetaan parhaillaan.

Imatran kaupunki ja Fortum allekirjoittivat tiistaina 20. joulukuuta kauppakirjan Ivon asuinalueen rakennusten ja tonttien siirtymisestä kaupungin omistukseen, tiedottaa Imatran kaupunki.

Ensimmäisessä vaiheessa kaupungin omistukseen siirtyvät Emil Ekegrenin 1920-luvulla suunnittelemat seitsemän kivitaloa ja huoltorakennus sekä Insinööritalo.

Myöhemmässä vaiheessa kaupungille siirtyvät myös Aarne Ervin puutalot. Kokonaiskauppahinta alueesta oli 281 000 euroa.

Lue myös: Myrkkyepäilyt tyhjensivät Ivon kivitalot vuosia sitten, mutta nyt aavealueesta aiotaan tehdä Imatran arvoalue – Myös Pia Rantasen perhe joutui muuttamaan pois idyllistä tyttären oireiden takia

Tiedotteessa kerrotaan, että kaupunki hakee parhaillaan kumppaneita alueen kehittämiseen. Tavoitteena on löytää toimija, joka entisöi talot. Sekin on mahdollista, että yksityishenkilö ostaa kiinteistön ja kunnostaa sen.

Kaupunginjohtaja Matias Hilden sanoo tiedotteessa, että kaupungin päätös alueen ostamisesta ja kunnostamisesta on otettu positiivisesti vastaan.

 – Lukuisat yksityishenkilöt ovat olleet kiinnostuneita asumisesta alueella. Olemme hyvin luottavaisia, että alueen kehittämiseen löytyy hyviä kumppaneita.

Lue myös: Imatran kaupunki aikoo ostaa Fortumilta Ivon alueen vanhoja kiinteistöjä 300 000 eurolla: "Tästä voi tulla yksi Suomen hienoimmista asuinalueista"