Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran lumenkaatopaikka on nyt auki – Lunta voi kuskata ilmaiseksi Kuparille

Lumenkaatopaikka otettiin käyttöön talvella 2019. Sitä ennen kaduilta ja pihoilta auratut lumet kipattiin Vuokseen.

Kuparilla osoitteessa Terästehtaantie 8 sijaitseva Imatran lumenkaatopaikka on avautunut, Imatran kaupunki tiedottaa.

Imatralaiset voivat viedä lunta lumenkaatopaikalle maksutta. Kaatopaikka on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7–18. Lounasaikaan kello 11–12 kaatopaikka on suljettu, tiedotteessa kerrotaan.

Lumenkaatopaikka otettiin käyttöön talvella 2019. Sitä ennen kaduilta ja pihoilta auratut lumet kipattiin Vuokseen. Tästä käytännöstä luovuttiin ympäristösyistä sekä Fortumin vaatimuksesta.

Lumenkaatopaikalla on tilaa noin 7 500 neliötä. Viime talvena kaatopaikalla oli ennennäkemätön ralli, ja runsaiden lumisateiden takia asvalttikenttä oli ääriään myöten täynnä.

Tämän vuoden maaliskuussa lunta oli arviolta 100 000 kuutiota. Lumivuorien sulaminen kesti pitkälle kesään.

Lue myös: Tältä Imatran lumenkaatopaikalla näyttää nyt ennätystalven jälkeen – Lumivuoren sulaminen kestää pitkälle kesään: "Aluetta ei ole suunniteltu sellaiselle lumimäärälle"

Lue myös: Imatran lumenkaatopaikalla jo 100 000 kuution lumimassat – Kaatopaikka on ensi viikolla täynnä: "Onneksi kautta on vähän jäljellä"

Lue myös: Kuparin lumenkaatopaikka on nyt niin täynnä, että portti suljetaan loppuviikoksi huoltotöitä varten – Katso kuvat Imatran kaikkien aikojen lumikasasta!