Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palaute puri: Aamujuna Imatralta Helsinkiin ja iltajuna Helsingistä Imatralle palaavat tammikuussa

VR seuraa matkamääriä kevään ajan ja arvioi sitten junavuorojen kysyntää ja kannattavuutta uudelleen.

Marraskuussa vähäisten matkamäärien vuoksi karsitut junavuorot on lisätty takaisin myyntiin tammikuun lopusta alkaen, VR tiedottaa.

Lisätyt vuorot liikennöivät maanantaista lauantaihin Imatralta Helsinkiin kello 5.02–7.40 sekä Helsingistä Imatralle maanantaista perjantaihin ja sunnuntaina kello 20.19–22.55.

Vuorot palaavat kalenteriin 30. ja 31. tammikuuta. VR pitää vuorot liikenteessä kokeiluluonteisesti helmi–huhtikuun ajan. Vuorojen palautukset on tehty palautetta kuunnellen, tiedotteessa kerrotaan.

Kyseiset junavuorot rahoitetaan kokonaan lipputuloilla. Marraskuussa VR päätti väliaikaisesti keskeyttää vuorojen liikennöinnin, koska niiden matkamäärät olivat vähäiset ja kysynnän ennustettiin jatkuvan liian alhaisena.

– Olemme kuitenkin saaneet Lappeenrannan alueelta runsaasti palautetta vuorojen poistamisesta ja tavanneet myös alueen ja kaupunkien edustajia, jotka ovat vahvasti toivoneet vuorojen palauttamista, tiedotteessa sanotaan.

VR seuraa matkamääriä kevään ajan ja arvioi junavuorojen kysyntää ja kannattavuutta sen jälkeen uudelleen. Jos matkustajia riittää, säilyttää VR junavuorot jatkossakin.

Lisäksi VR ja Etelä-Karjalan kaupungit ovat keskustelleet kokonaan uusien junavuorojen liikennöinnistä. Nämä vuorot olisivat kaupunkien rahoittamia.

Lue myös: Imatran kaupunginjohtaja oli mukana "karvalakkilähetystössä", joka neuvotteli VR:n kanssa junayhteyksistä – Yllättäen lakkautettuja vuoroja vaadittiin takaisin