Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mansikkalan koulukeskuksen kattovuodon syy selvisi: "Virheen takia vesi pääsi patoutumaan ja jäätymään väärään paikkaan"

Imatran kaupungin mukaan vesi ei ehtinyt aiheuttaa vaurioita opetustiloissa.

Mansikkalan koulukeskuksen katossa toissa viikolla havaitun kattovuodon syy on selvitetty, Imatran kaupunki tiedottaa. Vettä valui katolta valopihan lasisen katon läpi opetustiloihin.

Raklamit Oy tarkisti ulkopuolisena asiantuntijana rakenteet ja mittasi kosteudet. Tiedotteessa kerrotaan, että asiantuntijan selvitysten perusteella sulamisvesivuoto johtui yhden lasikaton virheellisestä pellityksestä.

Virheen takia vesi pääsi patoutumaan ja jäätymään väärään paikkaan, mistä aiheutui vuoto sisätiloihin. Lasikaton kautta pääsi valumaan noin 2,5 litraa lumen sulamisvettä.

Lue myös: Mansikkalan koulukeskuksessa paljastui kattovuoto, lattialle valui 2,5 litraa vettä – "Tutkimukset ovat kesken"

Kaupungin tiedotteen mukaan vesi ei ehtinyt aiheuttaa vaurioita opetustiloissa. Välipohjassa kastui lämmöneristeitä, jotka on poistettu. Korjaussuunnitelma ja vauriokorjausten eli uusien eristeiden asennus suunnitellaan lähiaikoina.

– Vialliseen pellitysrakenteeseen on jo tehty muutoksia, ettei ongelma toistu. Varmistava korjaus tehdään myöhemmin kelien salliessa. Itse vauriopaikka ei ole vesikatteen puolella vaan lasikatteen räystäsalueella. Lasikattoja on koulukeskuksessa yhteensä neljä. Myös kolme muuta lasikattoa on tarkastettu, eikä niissä havaittu vastaavaa ongelmaa, YIT:n ylläpitopäällikkö Petri Tirkkonen toteaa tiedotteessa.

Imatran kaupunki on solminut koulukeskuksen rakentaneen YIT:n kanssa elinkaarisopimuksen, jonka mukaan rakentaja vastaa tilojen huollosta ja mahdollisista korjauksista 20 vuoden ajan koulukeskuksen valmistumisesta. Mansikkalan koulukeskus otettiin käyttöön syksyllä 2020.