Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistykset toimivat | Annaleena Rita valittiin Tarkkolan Seudun Kylät ry:n puheenjohtajaksi

Tarkkolan Seudun Kylät ry piti syyskokouksensa tiistaina 29.11.2022 Tarkkolan kylätalolla. Kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Annaleena Rita ja hallituksen jäseniksi Martti Asikainen, Jukka Autere, Esko Hirvikoski, Aarre Hanski, Tuija Repo, Noora Hikipää ja Hanna Pulkkinen.

Yhdistyksen pitkäaikainen hallituksen jäsen ja sihteeri Leila Näveri luopui tällä erää hallituksen jäsenyydestä ja hänet kukitettiin kiitoksena aktiivisesta toiminnasta kyläyhdistyksen hyväksi.

Yhteistyön ja tiedonkulun kehittämiseksi syyskokous päätti kutsua hallituksen jäseniksi edustajan Tarkkolan martat ry:stä, Ruokolahden Rajun Tarkkolan kyläosastosta ja metsästysseura Kaiturin Erästä.

Toiminta- ja taloussuunnitelmasta keskusteltiin vilkkaasti. Tulevan vuoden haasteena nähtiin edelleen uusien mahdollisuuksien ja näkökulmien etsiminen yhdistyksen varainhankintaan.

Kylätalon käyttökorvaukset muodostavat yhdistyksen talouden perustan vuonna 2023. Talouden turvaamiseksi syyskokous antoi uuden hallituksen tehtäväksi valmistella vapaaehtoisen jäsenmaksun käyttöönottoa.

Tänä vuonna käynnistetyn kehittämishankkeen mukaisesti haetaan kunnan yhdistyksille osoittamia avustuksia sekä kylätalojen ylläpitoon ja kulttuuritoimintaan liittyviä valtion ja muiden toimijoiden avustuksia.

Kehittämishankkeeseen liittyen on kylätalon pihalle hankittu sulkapalloverkko, mailat ja pallot, leikkiteline liukumäkineen, kiipeilyseinineen ja keinuineen, koripalloteline, frisbeegolfkori ja -kiekkosetti ja leuanvetotanko sekä sisäkäyttöön volttipatjat ja hyppyboksit. Vuoden loppuun mennessä hankitaan esteettömän sisäänkäynnin rakennustarvikkeet.

Nettisivuilla ja some-kanavissa tiedotetaan edelleen aktiivisesti kyläyhdistyksen ja kylätalon tapahtumista. Järjestettävistä tapahtumista keskeisimpiä ovat tulevana vuonna yhdessä muiden kyläalueen yhdistysten kanssa järjestettävä talvitapahtuma ja jouluinen laulutilaisuus.

Yhdistykselle on saatu myös talvikaudeksi 2023 palkkatukityöntekijä, mutta jäsenistön perinteisillä siivous- ja pihatalkoilla varaudutaan ylläpitämään sen jälkeen kylätaloa ja sen ulkoalueita, Peippolaa ja Hikipään vinttiä.

Talkoolaisten työpanosta ja yhteistyötä arvostetaan ja tuetaan talkookahveilla ja makkaranpaistolla.

Kirjoittaja on Tarkkolan Seudun Kylät ry:n puheenjohtaja.