Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vesimaksut nousevat Imatralla jälleen – Seitsemän prosentin korotus tarkoittaa kotitalouksille keskimäärin 36 euron lisäystä vuoden vesilaskuun

Edellisen kerran Imatran vesi korotti vesi- ja jätevesimaksuja vajaa vuosi sitten. Silloin syynä oli koronasta johtuva yleinen kustannustason nousu.

Vesi- ja jätevesimaksut nousevat Imatralla ensi vuoden alussa seitsemän prosenttia, Imatran kaupunki tiedottaa. Hinnankorotuksen syynä ovat sähkön ja materiaalien kasvaneet hankintakustannukset.

– Kustannusten nousu näkyy erityisesti komponenttien ja rakennusmateriaalien kallistumisena. Hintamuutokseen vaikuttavat myös Imatran jätevesilaitoksen saneerauksen kustannukset, vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen sanoo tiedotteessa.

Tammikuusta alkaen talousveden verollinen kuutiohinta on 2,32 euroa ja jäteveden hinta 3,49 euroa kuutiolta. Muihin Imatran Veden hintoihin ei tule muutoksia.

Korotus nostaa keskimääräisen kahden henkilön kotitalouden vesimaksua noin 2,97 euroa kuukaudessa. Vuodessa maksu nousee keskimäärin 35,70 euroa.

Edellisen kerran Imatran vesi korotti vesi- ja jätevesimaksuja vajaa vuosi sitten. Silloin syynä oli koronasta johtuva yleinen kustannustason nousu.

Tuleva hinnankorotus ei tule yllätyksenä, sillä vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen kertoi Uutisvuokselle lokakuun puolivälissä, että paineita vesimaksujen nostamiseen on edelleen.

Päätöksen vesimaksujen hinnoista teki Imatran kaupunginvaltuusto.

Lue myös: Uutisvuoksi selvitti, kuinka paljon asuminen on kallistunut Imatralla –  Sähkö, lämpö, vesi ja jätemaksut ovat nousseet, asuntojen neliöhinnat taas laskeneet