Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksoten rokotusnyrkki huolestui: Influenssapiikkejä otettu laiskasti Etelä-Karjalassa

Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen toivoo, että riskiryhmiin ja hoitohenkilökuntaan kuuluvat ottaisivat influenssarokotuksen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) suosittelee vahvasti influenssarokotuksen ottamista kaikille riskiryhmiin kuuluville.

Eksoten rokotusnyrkki kertoo tiedotteessa, että influenssarokotuksia on otettu huolestuttavan vähän syksyn aikana, huomattavasti vähemmän kuin edeltävinä vuosina.

Influenssa voi olla vakava sairaus etenkin riskiryhmiin kuuluville henkilöille, tiedotteessa muistutetaan. Samalla korostetaan, että rokote voi antaa jopa 80-prosenttisen suojan influenssaa vastaan.

Influenssaan voi liittyä myös vaarallisia jälkitauteja, kuten keuhkokuumeita. Lapsille tyypillinen jälkitauti on korvatulehdus.

Rokotusnyrkki on koronanyrkistä erillinen Eksoten sisäinen rokotusryhmä, jonka puheenjohtaja on terveyspalveluiden johtaja Tuula Karhula.

Ryhmä perustettiin muutama vuosi sitten, kun koronarokotuksia täytyi järjestää nopealla aikataululla.

Useita riskiryhmiä

Vakavalle influenssalle erityisen alttiita ovat voimakkaasti immuunipuutteiset ihmiset, vakavasti sairaat ihmiset, perussairaat sekä huonokuntoiset 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

Riskiryhmiin kuuluvat myös ihmiset, joille rokotetta ei voida antaa, alle kuuden kuukauden ikäiset lapset sekä raskaana olevat naiset.

Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen toivoo tiedotteessa, että riskiryhmäläisten lisäksi hoitohenkilökuntaan kuuluvat ottaisivat influenssarokotuksen.

Rokotussuoja saadaan noin kahden viikon kuluttua rokotuksesta.