Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistykset toimivat | Imatran Zonta-kerho perusti oman tiimin auttamaan ukrainalaisia

Imatran Zonta-kerhon kuluva toimikausi on ollut ja on edelleen tekemisen ja vaikuttamisen aikaa.

Naisten ja tyttöjen aseman parantamiseksi paikallisesti ja kansainvälisesti työskentelevään Zonta-järjestöön kuuluu noin 26 000 jäsentä 1 200 kerhossa 67 maassa.

Imatran Zonta-kerho on toiminut vuodesta 1978 lähtien, ja siinä on tällä hetkellä lähes 30 jäsentä Imatralta, Ruokolahdelta ja Rautjärveltä.

Kerholaisia on ollut talkootöissä niin Saimaa Cycle Tourissa kuin Imatran ajoissa.

Viime syksyn piirikokouksen ylijäämä käytetään paikalliseen auttamiseen. Myönnämme muun muassa stipendejä Imatran seudulla asuville tai täältä kotoisin oleville musikaalisesti lahjakkaille tytöille.

Syksyn toiminta on alkanut säännöllisillä kuukausikokouksilla, ja se jatkuu vilkkaana vaikuttamis- ja vapaaehtoistyönä.

Olemme perustaneet erillisen tiimin, jonka tehtävänä on suunnitella mielekästä tekemistä Imatran seudulla oleville ukrainalaispakolaisille sekä toteuttaa tätä toimintaa yhdessä SPR:n ja vastaanottokeskuksen kanssa.

Imatran Zonta-kerho on mukana YK:n kansainvälisessä Oranssit päivät -kampanjassa, joka tähtää naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan lopettamiseen. Imatralla Olavinkulmassa järjestetään perjantaina 25.11. kello 18 alkaen avoin Zonta says NO -tilaisuus.

Kutsumme tilaisuuteen kaikkia, jotka haluavat kuulla ja keskustella naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan tilasta myös digitaalisessa ympäristössä.

Illan päätteeksi kello 20 lähdemme lyhtykulkueena kohti Inkerinaukiota, missä Inkeri-patsas saa oman, oranssin huivin kaulaansa. Oranssi on kampanjan tunnusväri, joten jos mahdollista, pue yllesi jotakin oranssia ja lyhtyyn voi laittaa oranssin kynttilän.

Joulukuussa Imatran Zonta-kerho osallistuu järjestöjen suuriin joulumyyjäisiin 10.12. Sampon koulukeskuksessa.

Kirjoittaja on Imatran Zonta-kerhon puheenjohtaja.