Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Lappeenrannasta kuljetettiin jälleen ydinpolttoainetta Eurooppaan

Lappeenrannan kautta on jälleen kuljetettu ydinpolttoainetta Eurooppaan, kertoo Yle uutiset. Lappeenrannan lentokenttä on varmistanut tiedon.

Edellisen kerran Lappeenrannan kautta kulki ydinpolttoainetta Slovakiaan marraskuun alussa.

Lappeenrannan lentokentällä lastattiin Ylen mukaan kaksi Swiftairin konetta ydinpolttoainerahdilla lauantaina. Lentokoneiden määränpäänä oli Brnon kaupunki Tšekissä.

Energiayhtiö Fortumista varmistetaan Ylelle, että kyseessä oli toinen kerta, kun Lappeenrannan lentokentällä kuljetetaan ydinpolttoainetta. Lappeenrannan lentokentän toimitusjohtaja Jukka Himanen arvioi Ylelle, että lauantain ydinpolttoainekuljetus ei ole laatuaan viimeinen.

Ylen haastateltavat eivät kerro, mistä maasta ydinpolttoainekuljetus oli tulossa. Edellisellä kerralla ydinpolttoainesauvat olivat peräisin Venäjältä. Ydinpolttoaineet eivät ole EU:n pakotteiden alaisia.

Lue myös: Venäläisen ydinpolttoaineen kuljetus Lappeenrannan lentokentän kautta oli erikoislaatuinen operaatio, kertoo Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja