Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lauantainen myräkkä katkoi teitä ja viivästytti junia Etelä-Karjalassa – Parikkalassa kaatui puu Kuutostielle jo toistamiseen

Lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana Etelä-Karjalaankin yltäneen myräkän vauriot ovat jäämässä vähäisiksi. Suurimmat vaikutukset on nähty tie- ja raideliikenteessä.

Karjalan radalle Kesälahden ja Kiteen välillä kaatuneet puut vaurioittivat radan sähköjä lauantai-iltana. Rataliikennekeskuksesta tiedotettiin lauantaina iltakahdeksan aikaan, että Kesälahden pohjoispuolelta Joensuun–junat korvataan linja-autoilla.

Aamuyöllä annetun korjausarvion mukaan viimeinen busseilla korvattava juna on aamuyhdeksältä Joensuusta Helsinkiin lähtevä Intercity 6. Kesälahdelta etelään myös se ajetaan junakalustolla. Etelä-Karjalaan bussikorvaukset voivat heijastua myöhästymisinä.

Puita tiellä pitkin maakuntaa

Tuulen kaatamia puita on korjailtu suuremmilta ja pienemmiltä teiltä illan ja aamun aikana. Parikkalassa Kuutostielle kaatui puu jo toistamiseen saman myräkän aikana, kertoo päivystävä palomestari Yrjö Saastamoinen. Tällä kertaa puu sulki ajokaistan Kinnarniemen kohdalla, mutta liikenne sujui raivaustöidenkin ajan toista kaistaa pitkin.

Kaikkiaan pelastuslaitoksella oli yön aikana kahdeksan puunraivauskeikkaa alemmalla tiestöllä. Tehtävät sijoittuivat Lemille, Rautjärvelle, Imatralle, Parikkalaan ja Lappeenrantaan.

Lisäksi Etelä-Karjalan yksiköt kävivät aamukuuden aikaan avustamassa Punkaharjulla, jossa Valtatie 14:lle Kultakiven kohdalle oli kaatunut kallioleikkauksen päältä kolme suurta kuusta.

Kyläniemen lossi seisoi sään vuoksi

Ruokolahden ja Taipalsaaren rajalla kulkeva Kyläniemen lossi oli yön ajan poissa liikenteestä. Tieliikennekeskuksen tiedotteesta selviää, että lossi jäi laituriin huonon sään vuoksi.

Liikenne oli seisoksissa puoli yhdestätoista illalla puoli viiteen aamuyöllä. Siitä eteenpäin lossi on kulkenut jälleen normaaliin tapaan tarvittaessa.

Vioista johtuvia sähkökatkoja ei Imatran Seudun Sähkönsiirron alueella ole enää käynnissä. Parikkalan Valon alueella sähköttömiä talouksia oli puoli kymmeneltä aamupäivällä enää parikymmentä.

Muokattu 13.11.2022 kello 9.51: korjattu linkki.