Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona näkyy Imatrankin kouluissa ja työpaikoilla poissaoloina – Yhä harvempi saa enää vakavan taudin

Influenssaepidemia ei ole vielä alkanut. Influenssatartunnan riski on nyt suurempi kuin koronarajoitusten aikana.

Koronavirustartuntoja on runsaasti, mutta tartunnan aiheuttaman vakavan taudin riski on alentunut, totesi tiistaina kokoontunut Etelä-Karjalan alueellinen covid-19-tilannekuvaryhmä.

Sekä jätevesiseurannan että lisääntyneiden tautitapausten perusteella virusta on liikkeellä runsaasti, kerrotaan ryhmän tiedotteessa.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirustilastojen mukaan sairaalahoidossa on viime viikkoina ollut noin 30–40 koronavirustartunnan saanutta potilasta.

Tiedotteen mukaan monet sairaalahoidossa olevat koronavirustartunnan saaneet ovat iäkkäitä henkilöitä, joilla on useita perussairauksia.

Kolmen koronarokotuksen ja sairastetun tartunnan antama hybridisuoja suojaa erinomaisesti ja pitkäkestoisesti vakavalta koronataudilta ja todennäköisesti myös tartunnalta.

Hauraimpien potilaiden kohdalla lievempikin tautimuoto voi johtaa vakavampiin seurauksiin ja pitkäkestoiseen vuodelepoon, jos yleiskunto heikkenee.

Sote-henkilökunnan tartuntoja ja poissaoloja on edelleen runsaasti. Koronan uudelleentartunnat ovat yleisiä, mutta vakavaa tautia on melko vähän.

Myös poissaolot kouluissa ja oppilaitoksissa ovat hienoisessa nousussa.

Muutama influenssatapaus toistaiseksi

Tilannekuvaryhmän mukaan influenssaepidemia ei ole vielä alkanut Suomessa. Etelä-Karjalassa on havaittu muutamia tapauksia.

Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen kertoo tiedotteessa, että riski saada tartunta on nyt lisääntynyt.

Se saattaa johtaa jonkin verran suurempaan tartuntahuippuun ja epidemian laajuuteen kuin koronarajoitusten aikana. Tuolloin voimassa olleet sosiaaliset rajoitukset vähensivät influenssan tarttuvuutta.

Influenssarokotukset ovat alkaneet Etelä-Karjalassa. Tilannekuvaryhmä muistuttaa, että koronarokotuksen ja influenssarokotuksen voi käydä ottamassa samaan aikaan, jos on rokotuksiin oikeutettu.

Pekka Suomalaisen mukaan kolmen koronarokotuksen ja sairastetun tartunnan antama hybridisuoja suojaa erinomaisesti ja pitkäkestoisesti vakavalta koronataudilta ja todennäköisesti myös tartunnalta.