Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi joutui oikaisemaan omaa päätöstään vaalipiirilautakunnan jäsenten nimeämisessä – Katso Kaakkois-Suomen kokoonpano tästä

Alkuperäisessä päätöksessä tasa-arvolakia oli sovellettu virheellisesti.

Itä-Suomen aluehallintovirasto joutui oikaisemaan omaa päätöstään keskiviikkona. Oikaisu koski Kaakkois-Suomen vaalipiirilautakunnan kokoonpanoa, sillä se oli tasa-arvolain vastainen.

Varajäseneksi Kaakkois-Suomen vaalipiirilautakuntaan nimettiin Rakel Klen Mäntyharjusta, kun maanantaina tehdyssä päätöksessä varajäsenenä oli Mika Aarnio Mikkelistä.

Muut varajäsenet ovat Eija Stenberg Punkaharjulta, Lasse Ahola Myllykoskelta ja Hannu Auvinen Telakanavalta Sulkavalta.

Vaalipiirilautakunnan puheenjohtajana toimii Markku Himanen Mikkelistä ja varapuheenjohtajana Tuija Muttilainen Mikkelistä. Varsinaisia jäseniä ovat Jouko Kervinen Mikkelistä, Outi Kauria Pellosniemeltä Ristiinasta ja Tiina Rosberg Kotkasta.

Myös Savo-Karjalan vaalipiirilautakunnan kokoonpanoa jouduttiin oikaisemaan samasta syystä.

Tällä mennään kolmet vaalit

Eduskuntavaaleja varten asetettu vaalipiirilautakunta toimii myös presidentinvaalissa sekä europarlamenttivaaleissa. Vaalipiirilautakunnan toimikausi kestää siihen asti, kunnes uusi lautakunta on valittu.

Lautakunnan tärkeimmät tehtävät eduskuntavaaleissa ovat ehdokashakemusten vastaanotto ja tarkastaminen sekä ehdokaslistojen yhdistelmän laatiminen, ennakkoäänten laskenta, kaikkien annettujen äänten tarkistuslaskenta, vaalien tuloksen vahvistaminen ja julkaiseminen sekä valtakirjan laatiminen valituille kansanedustajille.

Jäsenten tulee mahdollisuuksien mukaan edustaa vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puoluerekisteriin merkittyjä puolueita. Eduskuntavaaleihin ehdokkaiksi asetettuja ei voida nimetä lautakuntaan.