Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso video | Hallirakennuksen palo Imatran Vuoksenniskalla on sammutettu – Osa rakennuksesta saatiin vastoin odotuksia pelastettua

Hallirakennuksessa syttyi tulipalo Imatran Vuoksenniskalla sunnuntaina Valvatinkadulla. Pelastuslaitos sai hälytyksen rakennuspalosta kello 17.13.

Sammutustyöt saatiin päätökseen hieman ennen iltayhdeksää, kertoo päivystävä päällikkö Esa Viiru Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta.

– Pelastustoimen yksiköt ovat poistuneet paikalta ja alueen jälkivartiointi on siirretty kiinteistön omistajille, Viiru kertoo

Päivystävä palomestari Tommi Martikainen kertoi aiemmin illalla sammutustöiden ollessa käynnissä, että tulessa oli rakennuksen autotalliosa.

– Katto palaa, sitä sammutetaan, Martikainen kertoi Uutisvuokselle.

Vielä tuolloin pidettiin todennäköisenä, että koko rakennus tuhoutuu palossa käyttökelvottomaksi. Tuli onnistuttiin kuitenkin lopulta rajaamaan niin, että osa rakennuksesta saatiin pelastettua.

– Osa rakennuksesta kärsi pahoja vahinkoja, Esa Viiru kommentoi.

Palopaikalla olleen Uutisvuoksen toimittajan Minna Mäkisen mukaan palo näytti saaneen alkunsa rakennuksen takaosasta. Mäkisen mukaan kyseessä on Kymen trukkipalvelun halli.

– Hallioven luota nousi sankka savu ja tulenlieskat, Mäkinen kuvaili.

Tulipalo herätti lähistöllä runsaasti huomiota ja houkutteli Mäkisen mukaan paikalle myös yleisöä.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos tviittasi hieman ennen iltakuutta, että palopaikalta länteen päin on runsasta savunmuodostusta. Pelastuslaitos kehotti sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihdon. Lisäksi pelastusyksiköille pyydettiin työrauhaa.

Paikalla oli 11 pelastustoimen yksikköä Imatran, Lappeenrannan ja Ruokolahden alueelta.

Palon syttymissyy ei ole tiedossa, mutta Esa Viirun mukaan tässä vaiheessa ei ole syytä epäillä tuhopolttoa. Lisävaloa asiaan saataneen pian.

– Palontutkintamme käy paikalla heti huomenna, Viiru kertoi.

Juttua muokattu 25.9. klo 21.36. Juttua täydennetty kauttaaltaan.