Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myös perjantai oli kaakkoisrajalla vilkas: venäläisiä saapui Suomeen liki 7 000 – Jonoja on nyt kaikilla ylityspaikoilla

Maasta poistui kaakon ylityspaikoilta perjantaina kolmisen tuhatta venäläistä. Tulijamäärä on viime perjantaihin nähden lähes kaksinkertainen.

Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoilla on ollut vilkasta myös perjantaina. Kaakkois-Suomen rajavartiosto julkaisi lauantaiaamuna tuoreita ylittäjätilastoja Twitter-tilillään.

Rajavartiosto kertoo lisäksi, että maahantulo oli yöllä yhä viimeaikaista vilkkaampaa. Jonoja on muodostunut lauantaina kaikille kaakon raja-asemille: niin Vaalimaalle, Nuijamaalle kuin Imatrallekin.

Viikon takaiseen nähden Suomeen tulevien venäläisten rajanylittäjien määrä on kasvanut 88 prosenttia. Kaikki kansallisuudet huomioiden tulijoita oli perjantaina 78 prosenttia enemmän kuin viikko sitten perjantaina.

Lukumääräisesti Venäjän kansalaisia saapui Suomeen perjantaina 6998 kappaletta. Määrä on noin tuhat enemmän kuin torstaina. Venäjälle päin rajan ylitti kaakossa 3018 venäläistä.

Maahan saapuvien venäläisten määrä oli kaakossa perjantaina siis hieman yli kaksinkertainen verrattuna maasta poistuvien venäläisten määrään. Suhde oli kutakuinkin ennallaan edellispäivään nähden.

Perjantaina yksi henkilö haki kaakon raja-asemilla turvapaikkaa. Lisäksi tilapäisen suojelun hakemuksia jätettiin 13 kappaletta. Väärennöstapauksia rajalla ei ollut todettu.