Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi vuonna juhlitaan 75-vuotiasta Imatraa – Juhlavuoden päätapahtuma rakentuu Imatra-päivän ympärille, kaupunki toivoo ideoita

Imatran kauppala perustettiin vuoden 1948 alusta Jääsken, Joutsenon ja Ruokolahden alueista. Kaupunkioikeudet Imatra sai vuonna 1971.

Tänä vuonna on juhlittu 450-vuotiasta Ruokolahtea. Juhlavuosi huipentui viime viikonloppuna markkinoihin ja RuokoRock 450 -musiikkitapahtumaan, jossa esiintyivät muun muassa Portion Boys ja Aste.

Etelä-Karjalassa juhlat eivät tähän lopu, sillä ensi vuonna on aika juhlia Imatran 75 vuoden taivalta. Juhlavuoden suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Vuoden päätapahtuma rakennetaan Imatra-päivän ympärille.

– Tarkoitus on, että juhlavuosi rakentuu yhdessä eri seurojen ja toimijoiden kanssa. Juhlavuoden suunnitelmista kerromme tarkemmin loppuvuodesta. Seurojen, kaupunkilaisten ja yritysten omia ideoita otamme mielellämme vastaan jo nyt, yhteysjohtaja Tea Laitimo kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tarkempia juhlasuunnitelmia Laitimo ei vielä paljasta. Kaupunki on teettänyt juhlavuotta varten oman tunnuslogon, jota käytetään kaupungin tapahtuma- ja paikallismarkkinoinnissa sekä viestinnässä Imatra-logon tilalla.

Imatran kauppala perustettiin vuoden 1948 alusta Jääsken, Joutsenon ja Ruokolahden alueista. Kaupunkioikeudet Imatra sai vuonna 1971.