Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso ostaa miljardikaupalla hollantilaisen pakkausyrityksen

Kauppa mahdollistaa pääsyn Alankomaiden, Belgian, Saksan ja Ison-Britannian markkinoille.

Stora Enso ostaa miljardikaupalla hollantilaisen pakkausyrityksen De Jong Packaging Groupin. Stora Enson mukaan kauppa mahdollistaa pääsyn Alankomaiden, Belgian, Saksan ja Britannian markkinoille.

Stora Enso kertoo, että De Jongin velaton yritysarvo on noin 1,02 miljardia euroa, josta 250 000 euroa on vuokrasopimusvelkoja. Stora Enso voi myös maksaa enintään 45 miljoonan euron suuruisen lisäkauppahinnan vuonna 2024 edellyttäen, että De Jong saavuttaa sovitut tulostavoitteet.

Stora Enso perustelee kauppaa sillä, että De Jongin tuotevalikoima ja täydentää ja parantaa Stora Enson tarjontaa erityisesti tuoretuotteiden, verkkokaupan ja teollisuuden pakkauksissa.

– Investoimme strategiamme mukaisesti markkinaosuutemme kasvattamiseen uusiutuvissa ja kierrätettävissä pakkausratkaisuissa. De Jong Packagingilla on vankka asema aaltopahvipakkausten markkinoilla ja merkittävä asiakaskunta, kertoo Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Stora Enso odottaa kaupan parantavan yhtiön kannattavuutta

Stora Enso odottaa noin 40 miljoonan euron kasvua kannattavuutta mittaavassa käyttökatteessa, kun De Jongin käynnissä olevat aaltopahvipakkausten laajennushankkeet valmistuvat.

Yrityskaupan odotetaan myös tuottavan kolmen vuoden jälkeen 30 miljoonan euron keskimääräiset vuotuiset synergiaedut muun muassa hankinnoissa.