Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaakkois-Suomen Poliisi varoittaa huijaussähköposteista, joissa pelotellaan tekaistulla rikosepäilyllä – Viestejä on lähetetty poliisijohdon nimissä

Poliisi muistuttaa, että kaikkiin epäilyttäviin viesteihin on suhtauduttava varovaisuudella. Vaarana on, että laitteeseen asentuu haittaohjelma. Myös salasanoja tai pankki- ja käyttäjätunnuksia saatetaan kalastella.

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa poliisinjohdon nimissä lähetetyistä huijaussähköpostiviesteistä.

Poliisin tietoon on tullut viestejä, joissa vastaanottajaa on lähestytty tekaistuun rikosepäilyyn liittyen.

Viesteissä vastaanottajaa on peloteltu tuomioistuimen haasteella, pidätysmääräyksellä ja rekisteröimisellä kansalliseen rikollisten rekisteriin.

Vastaanottajaa on kehotettu ilmoittautumaan sähköpostilla lyhyen määräajan kuluessa. Tekstissä käytetty kieli on huonoa suomea, kerrotaan poliisin huijausviesteistä julkaisemassa tiedotteessa.

– Jos saat edellä kuvatun poliisin nimissä lähetetyn sähköpostin, poista se avaamatta viestin liitteitä ja linkkejä. Jos olet jo vastannut sähköpostiin ja antanut pankkitietojasi, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi ja tee sen jälkeen rikosilmoitus, poliisin tiedotteessa opastetaan.

Poliisi muistuttaa, että kaikkien epäilyttävien viestien suhteen tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Mikäli viesteissä olevia linkkejä ja liitteitä avaa, vaarana on, että laitteeseen asentuu haittaohjelma. Viesteillä saatetaan kalastella myös esimerkiksi salasanoja tai pankki- ja käyttäjätunnuksia.