Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR lakkauttaa idän tavaraliikenteen ja sulkee myös Imatrankosken toimipisteen – Imatra säästyy irtisanomisilta

VR Transpointin toimipisteet Vainikkalassa, Niiralassa, Imatrankoskella ja Vartiuksessa suljetaan.

VR Transpointin toimipisteet Vainikkalassa, Niiralassa, Imatrankoskella ja Vartiuksessa suljetaan, VR Group tiedotti.

VR Transpointin idän tavaraliikenteen lopettamiseen liittyvät muutosneuvottelut päättyivät keskiviikkona.

Toimipisteiden sulkemisen lisäksi tiettyjä toimintoja järjestellään uudelleen ja joitakin idänliikenteeseen liittyviä tehtäviä lakkaa.

Muutosneuvottelujen piirissä oli VR Transpointin ja junaliikennöinnin henkilöstöä, yhteensä vajaa 2 000 henkilöä. Sopeuttamistarve koskee noin 70 henkilöä. Muutokset toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin myös VR Transpointin idänliikenne viimeistään loppuu. Yhtiön mukaan idänliikenteeseen liittyviä tehtäviä lakkaa tässä yhteydessä.

Imatralta ei yhtiön mukaan irtisanota työntekijöitä. VR:n viestintä vahvistaa Uutisvuokselle, että Imatralla ei ole vähennystarpeita eikä Imatralta myöskään tarvitse siirtää väkeä muihin VR:n toimipisteisiin.

VR Transpointin toimipisteessä Imatralla työskentelee noin 30 henkilöä.

VR Transpointin eri yksiköiden organisaatiorakenteita, kuten myyntiä, suunnittelua ja ohjausta, on tarkasteltu muutosneuvottelujen yhteydessä, ja toimintoja järjestellään uudelleen idänliikenteen päättymisen myötä.

VR Gropin mukaan muutosneuvottelujen lähtökohtana on ollut etsiä yhdessä henkilöstön kanssa kiireettä eri vaihtoehtoja idänliikenteen alasajon aiheuttamaan tilanteeseen. Ratkaisuja on haettu keväästä asti.

Juttua täydennetty 31.8.2022 kello 16.53 kommenteilla Imatran tilanteesta.