Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saimaan ammattiopisto vähentää apulaisrehtoreiden määrää – Lisäksi yksi virka lakkautetaan ja yksi uusi perustetaan

Saimaan ammattiopisto uudistaa organisaatiotaan. Uuteen kehitysjohtajan virkaan siirretään Riitta Moilanen hänen omalla suostumuksellaan.

Saimaan ammattiopisto Sampo uudistaa organisaatiotaan ensi tammikuusta lähtien, tiedottaa ammattiopisto.

Apulaisrehtorien lukumäärä pienenee nykyisestä kahdesta yhteen. Ammattiopistoon perustetaan uusi kehitysjohtajan virka. Samalla pedagogisen johtajan virka lakkautetaan.

Lue myös: Saimaan ammattiopisto keventää johtoporrastaan: Apulaisrehtoreita ja koulutuspäälliköitä vähennetään, yt-neuvottelut alkamassa lähiaikoina

Nykyisin pedagogisena johtajana työskentelevästä Riitta Moilasesta tulee kehitysjohtaja. Hänet siirretään omalla suostumuksellaan ja nykyisen viran ehdoilla kehitysjohtajan virkaan. Siihen kuuluu pääasiassa ammattiopiston strategian mukaisen kehittämisen johtaminen, suunnittelu ja toteutus.

Apulaisrehtorina jatkaa Anne Poutanen. Hän saa hoidettavakseen tekniikan alan apulaisrehtorin tehtävät ja vastuut. Apulaisrehtorin keskeisiä tehtäviä ovat ammattiopiston mukaan koulutusalojen opetuksen, ohjauksen ja muun toiminnan johtaminen ja kehittäminen. Lisäksi vastuisiin kuuluvat oppilaitoksen yhteiskuntasuhteet ja sidosryhmäyhteistyö.

Lue myös: Ammattikoulun uusien tilojen investoinnit Imatralla etenevät  – Entinen paperitekniikan laboratorio päätettiin ostaa 400 000 eurolla, mutta 10 miljoonaa puuttuu yhä

Tekniikan alan apulaisrehtorin tähän asti toiminut Pekka Turunen siirtyy omalla suostumuksellaan johtajan toimeen 1. tammikuuta ja 23. kesäkuuta väliseksi ajaksi. Hän jää eläkkeelle 1. heinäkuuta 2023.

Turusen päätehtävät johtajana ovat muun muassa kiinteistöstrategian päivittäminen, laatupalkintohakemuksen laatiminen sekä apulaisrehtorin perehdyttäminen ja toiminnan tukeminen.

Koulutuskuntayhtymän hallitus päätti nimityksistä kokouksessaan torstaina 25. elokuuta.