Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartuntoja Etelä-Karjalassa yhä jatkuvasti – Taudin vakavaa muotoa esiintyy nyt kuitenkin melko vähän

Ilmaantuvuus kahden viikon jaksolla on ollut viime aikoina 750–800 tapausta 100 000 asukasta kohti. Hoitohenkilöstö sairastaa, mikä pahentaa henkilökuntapulaa.

Etelä-Karjalassa todetaan koronatartuntoja jatkuvasti. Taudin ilmaantuvuus on kahden viikon jaksolla ollut jo useita viikkoja 750–800 tapausta 100 000 asukasta kohti. Myös jätevesiseurannassa virusmäärä on melko vakiintunut.

Tiistaina kokoontunut Etelä-Karjalan tilannekuvaryhmä luonnehtii maakunnan koronatilannetta tällä hetkellä vakaaksi.

Ylilääkäri Sami Raasakka kertoo tiedotteessa, että henkilökunnan tartuntoja esiintyy esimerkiksi hoivan ja vammaispalvelun asumisyksiköissä, vuodeosastoilla ja poliklinikoilla.

Hoitohenkilökunnan ja lääkärien sairastumiset pahentavat osaltaan henkilökuntapulaa.

Vakavia seuraamuksia lähinnä iäkkäille, heikoille ja sairaille

Vakavaa tautimuotoa esiintyy Etelä-Karjalassa Raasakan mukaan nyt melko vähän. Siihen vaikuttaa alueen hyvä rokotuskattavuus.

Infektioylilääkäri Pekka Suomalainen toteaa tiedotteessa, että vakavia seuraamuksia sairaudesta tulee lähinnä iäkkäille, heikoille ja sairaille.

Hän muistuttaa, että rokotukset auttavat oleellisesti lieventämään taudin vakavia vaikutuksia.

Vastaanotoille, sairaalaan ja hoivakoteihin maskin kanssa

Maskinkäyttö on tällä hetkellä jokaisen henkilökohtaisessa harkinnassa. Eksoten toimipisteissä käytetään laajasti maskia tiloissa, joissa liikkuu sairaita ja iäkkäitä.

Tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula muistuttaa tiedotteessa, että myös vastaanotoille, sairaalaan ja ikäihmisten yksiköihin tulevien henkilöiden toivotaan käyttävän edelleen maskia.

Rokotuskattavuus hyvä

Rokotuskattavuus on Etelä-Karjalassa tällä hetkellä hyvä. Neljännen rokotuksen kattavuus yli 80-vuotiailla on maakunnassa 74,2 prosenttia, kun koko Suomen luku on 68 prosenttia.

Ensimmäisen rokotuksen on ottanut yli 18-vuotiaista maakunnassa nyt 92,2 prosenttia, kaksi rokotusta 90,8 prosenttia ja kolme rokotusta 72,9 prosenttia. Yksi sairastettu tauti vastaa yhtä rokotetta.

Positiivisen PCR-testituloksen on saanut maakunnassa noin 30 000 asukasta. Arvio taudin sairastaneista on yli puolet koko väestöstä, koska monet eivät ole käyneet testeissä.

Koko Suomessa on 1,25 miljoonaa todettua tartuntaa.

Tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran 4. lokakuuta.