Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajavartiosto: Jahtikausi alkaa, metsästyskoirat kiinni rajan lähellä

Rajavyöhykelupaa ei myönnetä metsästystä varten, mutta haavoittuneen eläimen lopettamisen takia se voidaan sallia.

Metsästyskauden alkaessa Kaakkois-Suomen rajavartiosto kehottaa metsästäjiä pitämään koirat kiinni rajan lähellä. Rajavartiosto kertoo tiedotteessa, että riistaeläimet kaikkoavat usein Venäjän puolelle ja koirat menevät niiden perässä.

Rajavartioston partiot toimittavat valtakunnan rajan läheisyydestä kiinniotetut koirat löytöeläintarhaan. Kaikista Venäjän puolella käyneistä koirista ilmoitetaan Suomessa eläinlääkärille, joka arvioi, onko koira toimitettava tarkastukseen eläintautien leviämisen estämiseksi. Eläinlääkärit määräävät myös jatkotoimet.

Mikäli koiranomistaja huomaa koiransa kadonneen valtakunnan rajan läheisyydessä, asiasta pyydetään ilmoittamaan johtokeskukseen numeroon 0295 422 012.

Huolellista suunnittelua

Kaakkois-Suomen rajavartiosto kehottaa erityiseen tarkkaavaisuuteen rajan läheisyydessä. Rajavartiosto kertoo, että se valvoo metsästyksen laillisuutta poliisin ja muiden viranomaisten kanssa.

Metsästys valtakunnan rajan läheisyydessä pitää suunnitella huolellisesti. Etenkin suurriistan, kuten karhun ja hirven metsästyksessä rajavartiosto pyytää metsästäjiä kiinnittämään huomiota turvallisuuteen ja lainmukaisuuteen ampumasektoreissa, aseiden kuljetuksessa ja jahdin järjestelyissä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella ei myönnetä rajavyöhykelupaa metsästystä varten, mutta haavoittuneen eläimen lopettamisen takia se voidaan sallia. Jokainen tapaus harkitaan erikseen.