Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parikkalassa havaittu savu on peräisin Savonlinnasta – Kaupungin eteläpuolella paloi konehalli

Parikkalassa on havaittu lauantaina iltapäivällä savunmuodostusta. Etelä-Karjalan pelastuslaitos sai savuhavaintohälytyksen puoli yhden aikoihin.

Päivystävä palomestari Markus Kuosmanen kertoo, että Parikkalassa ei ole havaittu paloa, vaan savut ovat peräisin pohjoisempaa.

– Savonlinnan palon savuja, tarkistettu on, Kuosmanen kommentoi.

Savonlinnan palolla Kuosmanen viittaa Tanhuvaaran lähettyvillä palaneeseen konehalliin, joka syttyi puolenpäivän aikoihin. Hallissa oli polttoainetta sekä kaasupulloja.

Ihmisiä ei välittömässä vaarassa

Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mikko Hynninen kertoi yhden aikaan iltapäivällä, että hallin lähettyvillä on muita rakennuksia, mutta palon leviäminen on saatu hallintaan.

– Joudumme seuraamaan hallissa olevien kaasupullojen tilannetta. Jos niistä aiheutuu vaaraa, katsotaan, miten voidaan turvallisesti sammuttaa, Hynninen sanoo.

Pelastuslaitokselta kerrottiin myöhemmin iltapäivällä, että kaasupullot tuhoutuivat, mutta 1200 litran dieselsäiliö säästyi. Halli irtaimistoineen tuhoutui palossa täysin; vain seinät jäivät pystyyn.

Rakennus oli pelastuslaitoksen pääästessä paikalle täyden palon vaiheessa, ja palosta levisi runsaasti savua. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan ihmisiä ei ole palon vuoksi välittömässä vaarassa.

Pelastustöissä oli henkilöstöä Savonlinnan, Miekkoniemen, Kerimäen ja Punkaharjun paloasemilta, yksi poliisipartio sekä yksi ambulanssi.

Hälytys keskisuuresta rakennuspalosta tuli hieman puolenpäivän jälkeen. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Päivitetty 13.8.2022 kello 16.27: päivitetty aikamuotoja ja tietoja palon sammumisesta sekä vahingoista.