Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erikoisrajajääkärit vannoivat sotilasvalansa Immolassa, heidän tarkkaa määräänsä ei kerrota turvallisuussyistä

Vaativan palveluksen suorittavat ovat sarjassaan jo 16. erikoisrajajääkärikurssi. Esilukijana toimi Immolan sissikoulutuksen aikanaan käynyt paralympiavoittaja Matti Suur-Hamari.

Immolassa vannottiin sotilasvala torstaina 11. elokuuta pidetyssä valatilaisuudessa, Raja- ja merivartiokoulu kertoo tiedotteessaan.

Muutaman koronavuoden jälkeen erikoisrajajääkärikurssin sotilasvalatilaisuus pystyttiin järjestämään jälleen varusmiesten läheisille ja kutsuvieraille.

Heinäkuun alussa Immolan varuskunnassa aloitti järjestyksessään 16. erikoisrajajääkärikurssi. Koulutettavien erikoisrajajääkärien tarkkaa määrää ei kerrota turvallisuussyistä.

Valakaavan esilukijana toimi Immolan sissi, moninkertainen paralympiavoittaja, maailmanmestari ja arvokisamitalisti Matti Suur-Hamari. Valan vastaanotti Raja- ja merivartiokoulun johtaja eversti Jaakko Hamunen.

Tiedotteessa kerrotaan, että palvelukseen astuu vuosittain yksi saapumiserä heinäkuussa, ja koulutus kestää 347 vuorokautta. Seuraavan kerran pääsytestit järjestetään ensi vuoden tammikuussa. Haku erikoisrajajääkärikoulutukseen on nyt auki.

Juttua muokattu 15.8. klo 14.00: Valan vastaanotti Raja- ja merivartiokoulun johtaja eversti Jaakko Hamunen, ei koulutuspäällikkö Jorma Turunen.