Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarokotukset jatkuivat tänään Imatralla, rokotepisteessä oli aamupäivällä ruuhkaista  – Ajan saa tällä hetkellä noin kahden viikon päähän

Parin viikon kuluttua rokotuksia ryhdytään antamaan myös maakunnan pohjoispäässä. Rautjärvellä rokotuksia annetaan keskiviikkoisin. Ruokolahdella rokotuspäivä on torstai.

Koronarokotusten antaminen on jälleen alkanut Imatralla. Eksote alkoi rokottaa kesätauon jälkeen Imatran Torigalleriassa maanantaina.

Ensimmäisenä päivänä uuden rokotusannoksen ottajia oli runsaasti, etenkin aamupäivästä. Suurempia ruuhkia rokotepisteellä ei kuitenkaan syntynyt, kertoo palvelupäällikkö Satu Simolin Eksotelta.

Ruuhkien välttämiseksi rokotetta varten kannattaa varata aika, hän muistuttaa.

Tällä hetkellä Imatran rokotusajat ovat sen verran varattuja, että jos ajan varaa nyt, sen saa noin parin viikon päähän.

– Varattavissa olevien aikojen määrä riippuu myös siitä, paljonko paikan päällä on rokottajia. Maanantaina heitä oli Imatralla kolme paria. Jatkossa vahvuus on kaksi paria, Simolin kertoo.

Imatran rokotuspiste on avoinna toistaiseksi, maanantaista perjantaihin kello 9.30–16.30.

Lue myös: Eksote aikaisti neljänsiä koronarokotuksia – Imatralla yli 60-vuotiaiden rokotukset alkavat vasta elokuussa

Rokotuksia myös pienemmissä kunnissa

Maakunnan pohjoispäässä rokotukset käynnistyvät parin viikon kuluttua.

Rokotteita aletaan antaa Parikkalassa tiistaina 16. elokuuta. Parikkalan rokotuspäivä on tämänkin jälkeen nimenomaan tiistai.

Rautjärvellä rokotteita annetaan keskiviikkoisin, keskiviikosta 17. elokuuta lähtien.

Ruokolahdella rokotuksia annetaan torstaisin, torstaista 18 elokuuta lähtien.

Lappeenrannan Iso-Kristiinan rokotuspisteellä rokotuksia annetaan maanantaista perjantaihin. Elokuussa rokotuksiin pääsee myös Luumäen, Lemin ja Savitaipaleen hyvinvointiasemilla.

Kaikissa paikoissa rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Lue myös: Eksoten sairaanhoitaja Kaisa Keskisaari nauttisi, jos saisi hoitaa potilaat kiireettä – Korona tuo taas lisää hoidettavia, koronakuolemia on tänä vuonna ennätysmäärä Etelä-Karjalassa

Sairastettu korona vastaa yhtä rokoteannosta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL päätti maanantaina 18. heinäkuuta laajentaa niitä ryhmiä, joille neljännet ja viidennet koronarokotusannokset annetaan.

Neljäs rokoteannos annetaan muun muassa 12 vuotta täyttäneille, jotka ovat voimakkaasti immuunipuutteisia, 60 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, ja 18–59-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville.

Kaikkien ryhmien rokotukset annetaan silloin, kun heidän kolmannesta annoksestaan on kulunut kolmesta neljään kuukautta. Sairastettu koronatauti vastaa yhtä rokoteannosta, jos rokotuksen ja sen jälkeen sairastetun taudin väli on vähintään kuusi viikkoa.

Viidettä rokoteannosta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei kuitenkaan tässä vaiheessa viidettä rokoteannosta tarvitse.