Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kääntyi taas kasvuun Etelä-Karjalassa – Myös positiivisten koronatestien määrä nousee

Eksoten Tuula Karhulan mukaan 26 sairaalahoidossa olleesta koronapotilaasta 7 oli hoidossa ensisijaisesti koronan takia.

Sairaalahoidossa olevien koronaviruspotilaiden määrä kasvaa jälleen Etelä-Karjalassa. Viime viikolla sairaalahoidossa oli 26 koronapotilasta, kun edellisellä viikolla sairaalassa oli 16 koronapotilasta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) kertoo koronavirussivullaan.

Myös positiivisten koronatestien määrä on kasvussa. Positiivisia koronanäytteitä oli viime viikolla 452 kappaletta, kun niitä edellisellä viikolla oli 419 kappaletta.

Nämä tartuntaluvut eivät kuitenkaan anna kokonaiskuvaa maakunnan koronatilanteesta, sillä harva käy virallisessa koronatestissä.

– Tämä on ihan valtakunnallinen ilmiö. Meillä toukokuun puolivälistä juhannukseen asti väheni sekä positiivisten näytteiden määrä että sairaalassa hoidettavien koronapotilaiden määrä. Juhannuksesta ne ovat alkaneet nousta, Eksoten terveyspalveluiden johtaja Tuula Karhula kertoo.

Hän arvioi, että koronaa sairastavien eteläkarjalaisten määrä on moninkertaisesti suurempi kuin positiivisten koronatestitulosten määrä.

Suurin osa Eksoten henkilöstön sairastumisista tulee muualta kuin töistä.

Tuula Karhula

– Jos viikoittain todetaan noin 500 tartuntaa, hyvinkin 2000–3000 eteläkarjalaista sairastaa koronaa viikon aikana.

7 potilasta sairaalahoidossa ensisijaisesti koronan vuoksi

Karhulan mukaan ensisijaisesti koronainfektion takia sairaalahoidossa oli seitsemän potilasta viime viikolla. 19 potilasta oli tullut hoitoon jonkun muun sairauden vuoksi ja heillä todettiin myös korona.

– Nythän otetaan herkästi koronanäyte, jos on mitään sellaista, mikä voisi olla koronaa.

Luvut kertovat myös siitä, että koronavirusta on runsaasti liikkeellä Etelä-Karjalassa. Koronaviruksen määrä on kääntynyt kasvuun myös Lappeenrannan jätevedessä, Karhula huomauttaa.

Liki kolmannes eksotelaisista on sairastanut koronan tänä vuonna

Eksoten työntekijöistä liki kolmannes on tänä vuonna sairastanut koronan. Karhulan mukaan noin 1 700 eksotelaista noin 6 150:stä tänä vuonna Eksotessa töissä olleista on ollut koronassa.

– Suurin osa Eksoten henkilöstön sairastumisista tulee muualta kuin töistä. Töissähän meillä on hyvät suojavarusteet, Karhula toteaa.

Sairaalassa kuormittavin viikko oli juhannuksen jälkeinen viikko, mutta tilanne on hieman helpottanut ehkä osittain helteiden helpottamisen vuoksi.

– Päivystyksessä on kiirettä niin kuin usein kesällä. Paljon on muutakin kuin koronaa.