Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saimaa Cycle Tour aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Imatran keskustassa – Järjestäjä toivoo tiellä liikkujilta joustavuutta

Suuri pyöräilytapahtuma Saimaa Cycle Tour järjestetään tämän viikon perjantaina ja lauantaina.

Viikonloppuna järjestettävä pyöräilytapahtuma Saimaa Cycle Tour aiheuttaa liikenteen poikkeusjärjestelyjä Imatralla.

Perjantaina ja lauantaina järjestettävään tapahtumaan osallistuu noin 2 000 pyöräilijää, ja reitin lähtö ja maali ovat Imatralla. Tapahtumakeskus sijaitsee Inkerinaukiolla Imatrankoskella.

Imatrankoskentie suljetaan Helsingintien ja Pistetalojen liikenneympyrän väliseltä osuudelta perjantaina 8. heinäkuuta kello 10 alkaen, mutta kevyen liikenteen väylät ovat käytössä normaalisti.

Imatrankoskentie avataan liikenteelle lauantaina heti, kun se on mahdollista, mutta viimeistään klo 21.

Tämän lisäksi Helsingintiestä suljetaan oikean puoleinen Mansikkalan suuntaan kulkeva ajokaista Valtionhotellin risteyksen ja Imatrankoskentien risteyksen väliseltä osuudelta. Sulku alkaa perjantaina kello 17, ja kaista avataan jälleen liikenteelle lauantaina kello 19.

Mansikkalan suuntaan kulkeva liikenne voi käyttää vasemman puoleista kaistaa normaalisti koko tapahtuman ajan.

Lue lisää: Saimaa Cycle Tourille osallistuu yli 2 000 pyöräilijää – Matkaan ampaistaan Imatralta kosken kuohujen säestämänä: "Se on iso osa tapahtuman ainutlaatuisuutta"

Autoilijoilta ja motoristeilta toivotaan erityistä varovaisuutta

Saimaa Cycle Tourin noin 300 kilometrin mittainen reitti kulkee Imatran ja Lappeenrannan lisäksi Taipalsaarella, Savitaipaleella, Mikkelissä, Puumalassa ja Ruokolahdella.

Järjestäjä Juho Suikkari sanoo tapahtumassa noudatettavan liikennesääntöjä, mutta siitä huolimatta kaikilta tiellä liikkujilta toivotaan joustavuutta.

– Erityisesti toivomme autoilijoiden ja motoristien huomioivan turvallisuusnäkökohdat niin isoja pyöräilijäryhmiä kuin yksittäisiä pyöräilijöitä ohitettaessa, Suikkari sanoo tiedotteessa.

– Tärkeää on kaikissa tilanteissa säilyttää vähintään 1,5 metrin etäisyys sivuttaissuunnassa pyöräilijöihin, tai mieluiten ohittaa pyöräilijöiden ryhmä vastaantulijan kaistaa käyttäen, mikäli tien näkyvyys sen sallii.