Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Immolan kasarmialueen uudistuksen toinen vaihe valmistui  – Uusi ruokala otetaan käyttöön elokuussa, samoin liikuntatilaksi peruskorjattu rakennus

Kasarmialueen kehittämisen kolmas ja viimeinen vaihe alkaa alkuvuonna 2023. Silloin avautuu myös uusi Rajamuseo.

Immolan kasarmialueen uudistamisen toinen vaihe on valmistunut.

Senaatti-kiinteistöt kertoo tiedotteessa, että uusi ruokalarakennus ja sosiaali- ja liikuntarakennukseksi peruskorjattu rakennus otetaan käyttöön elokuussa. Sitä ennen ne kalustetaan ja varustetaan.

Uudeksi Rajamuseoksi peruskorjattu rakennus puolestaan aukeaa yleisölle alkuvuonna 2023. Sen tilat kalustetaan loppuvuoden aikana.

Lue lisää: Rajavartiolaitos tuo Imatralle vuodessa lähes miljoona euroa tuloveroja – Työ toi kapteeni Antti Vahen yli 20 vuotta sitten rajan läheisyyteen ja täällä hän on kasvattanut perheensä: "Alusta asti oli selvää, että muuttaisimme Imatralle"

Vanhaa ja uutta

Immolan kasarmialueen uudistamisen toisessa vaiheessa korjattiin vanhaa ja rakennettiin uutta.

Tiedotteessa kerrotaan, että alueella peruskorjattiin kaksi rakennusta. Aiemmin toimistokäytössä ollut suojeltu rakennus peruskorjattiin majoitus- ja museokäyttöön ja aiemmin ruokalana toiminut, niin ikään suojeltu rakennus peruskorjattiin sosiaali- ja liikuntatilakäyttöön.

Lisäksi alueelle rakennettiin uusi ruokala- ja sotilaskotirakennus.

Lue lisää: Pallas-Rakennus korjaa parhaillaan Immolassa – Peruskorjattujen majoitus- ja museorakennuksen, sekä sosiaali- ja liikuntarakennuksen on määrä valmistua toukokuussa 2022

Purkaminen alkaa tammikuussa

Immolan kasarmialueen kiinteistöjen korjaaminen alkoi syksyllä 2019.

Ensi vuoden alussa alkaa urakan viimeinen vaihe, Raja- ja merivartiokoulun peruskorjaaminen.

Tiedotteen mukaan majoitushuoneet uusitaan nykyaikaisiksi ja sen koulutusympäristö kehitetään nykyaikaisia vaatimuksia vastaavaksi.

Peruskorjaus alkaa purkutöillä tammikuussa 2023, ja rakennustöiden on tarkoitus valmistua toukokuussa 2024.

Tiedotteessa kerrotaan, että näillä näkymin uusittu Raja- ja merivartiokoulu pääsee aloittamaan toimintansa kesällä 2024.

Peruskorjauksen valmistuttua kasarmialueen nykyinen koulutus- ja huoltorakennus puretaan.

Urakan kolmannen vaiheen kustannusarvio on tiedotteen mukaan noin 16 miljoonaa euroa.

Kokonaisuudessaan kasarmialueen uudistamiseen uppoaa noin 40 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Raja- ja merivartiokoulu tuplaa aloituspaikkojensa määrän Imatralla – Hakuaika uudelle kurssille on käynnissä