Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Risto Puhakka 1945–2022 – Peräänantamaton moottoriurheilumies

Risto Puhakka syntyi Pielisjärvellä 3. kesäkuuta 1945. Koulujen jälkeen 1960-luvun alussa Risto työskenteli veljesten A&A Puhakan autokorjaamolla ja innostui siellä ollessaan motocross-pyöräilystä.

Ristolla oli Rajapatsaalla kaveri, joka oli myös kiinnostunut samasta asiasta, ja yhdessä he tekivät reissuja crossailun parissa.

Talvella harrastuksena olivat jääradat ja kesällä maarata-ajot. Näistä tuli myös SM-mitaleita.

Työtä oli myös tehtävä korjaamossa ja kuljetusliikkeessä. Pyörän korjaukset hoidettiin iltaisin ja viikonloppuisin kilpailtiin. Muina harrastuksina Ristolla oli kalastus ja metsästys ja talvisin myös jääkiekko Ketterässä ja Jymäkässä. Kesäaikana Risto toimi TT-ajojen katsastajana useita vuosia ja oli muutenkin mukana Imatran Moottorikerhon toiminnassa. Harrastuksena oli myös autourheilu Mini Cooper -rallissa ja Kymen jäärallissa sekä kesällä Ahveniston moottoriradalla.

Sitten tulivat perhe ja perhe-elämä. Ristosta tuli osakas perheyritykseen, jossa hän toimi myös työnjohtajan tehtävissä. Tämän jälkeen seurasi kuorma-autoilijan työ omassa yrityksessä eläkeikään saakka.

Vuonna 1960 eräässä Moottorilehden kannessa oli teksti ja kuva, jossa luki "Rautalanka ratkaisi". Kuvassa Risto kantoi vaurioituneen pyöränsä maaliviivan yli. Tämä kuvannee Riston peräänantamattomuutta hänen viimeisinä elinpäivinään.

Kirjoittaja on Risto Puhakan nuorin veli.