Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalassa todetaan yhä vähemmän uusia koronatartuntoja – Neljäs rokote virusta vastaan annetaan riskiryhmiin kuuluville 70–79-vuotiaille ajanvarauksella

Etelä-Karjalassa todettiin viime viikon aikana (30.5.–5.6.) 296 koronatartuntaa. Tartuntojen määrä on vähentynyt edellisviikon tarkastelujaksolta 46 tartunnalla. Tuolloin tartuntoja todettiin 342.

Tiedot ovat Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

Positiivisten näytteiden määrässä näkyvät yhteenlaskettuina sekä Eksoten että alueen yksityisten toimijoiden ottamat näytteet.

Tällä hetkellä Eksote raportoi koronatartuntojen määrän kerran viikossa tiistaisin.

Eksote on aloittanut neljännet koronarokotukset vain ajanvarauksella 70–79-vuotiaille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville. Riskiryhmillä 1 ja 2 tarkoitetaan henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila.

Esimerkkejä riskiryhmiin kuuluvista sairauksista ovat aktiivisesti hoidossa oleva syöpätauti, vaikea krooninen munuais-, keuhko- tai maksasairaus tai jatkuvaa lääkitystä vaativa astma. Neljännen rokotteen voi saada, kun kolmannesta rokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Etelä-Karjalan koronatartuntojen määrä epidemian alusta on 25 938.