Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Legendaarinen ratamoottoripyöräilijä Giacomo Agostini saapuu Imatran ajojen kunniavieraaksi – "Todella suuri kunnia saada hänet tänne"

Agostini viettää 80-vuotispäiviään pari viikkoa ennen Imatralle tuloaan 16. kesäkuuta.

Kaikkien aikojen legendaarisin ratamoottoripyöräilijä, Imatrallakin menestystä saavuttanut Giacomo Agostini saapuu Imatran ajojen 60-vuotisjuhlien kunniavieraaksi, kilpailujärjestäjä tiedottaa.

– Meille on todella suuri kunnia saada hänet tänne kunniavieraaksemme, Imatran Moottorikerhon puheenjohtaja Martti Solja iloitsee tiedotteessa.

Agostini viettää 80-vuotispäiviään pari viikkoa ennen Imatralle tuloaan 16. kesäkuuta.

Agostini tunnetaan maailman voitollisimpana ratamoottoripyöräilijänä. Imatralla hän voitti osakilpailun peräti 16 kertaa 1960- ja 70-luvuilla.

Urallaan hän voitti viisitoista maailmanmestaruutta. Yksittäisten GP-kilpailujen voittoja hänen meriittilistallaan on hurjat 122. Legendaarisen ja maailman vaarallisimpiin kilpailuihin kuuluvan Mansaaren TT-ajojen ykkössijan Agostini on voittanut 12 kertaa.

Valtaosan urastaan Agostini ajoi MV Agustalla. Uransa loppuvaiheilla hän ajoi myös Yamahalla, jonka tallipäällikkönäkin hän myöhemmin toimi.