Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varma kesän merkki: M/S Roope-Saimaa aloitti Saimaan retkisatamien huoltamisen – Veneilijöitä muistetaan huussi- ja polttopuuetiketistä

Kevään ensimmäisillä huoltokäynneillä retkikohteissa tyhjennetään retkisatamien huussit, tarkistetaan polttopuutilanne ja mahdolliset talven aikana tulleet vauriot, kuten tuulenkaadot ja laituririkot.

Saimaalla iloitaan viime kesänä hankitusta uudesta Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoaluksesta M/S Roope-Saimaasta. Nyt Roope Saimaalla on myös uusi päällikkö, kun kipparina aloittaa Pasi Vahtola. Kansihenkilönä ja kuljettajana jatkaa viime kesästä tuttu Timo Vorne.

Pidä Saaristo Siistinä ry (PSS ry) tekee saarissa monipuolisia huoltotöitä. Huoltokausi on nyt aloitettu, ja kevään ensimmäisillä huoltokäynneillä retkikohteissa tyhjennetään retkisatamien huussit, tarkistetaan polttopuutilanne ja mahdolliset talven aikana tulleet vauriot, kuten tuulenkaadot ja jäiden aiheuttamat laituririkot. Retkisatamien palvelut kaikille veneilijöille ja retkeilijöille otetaan käyttöön sitä mukaa, kun kohteissa käydään.

Kulut kasvussa

Järvi-Suomen toiminta-alueen aluepäällikkö Eeva Taimisto odottaa kesästä vilkasta.

– On mielenkiintoista nähdä, miten korona-aika on lisännyt kotimaan matkailua ja miten luontomatkailun suosio jatkuu, Taimisto kommentoi PSS:n lehdistötiedotteessa.

Retkisatamien huoltotoimien lisääntyminen kasvattaa huoltokuluja.

–Huoltosopimus kattaa osan huoltokuluista. Valtaosa toiminnasta rahoitetaan jäsenmaksuilla. Siksi toivommekin kaikkien retkisatamapalvelujen käyttäjien olevan PSS ry:n jäseniä. Jäsenyyden lisäksi toimintaamme voi tukea ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi, Taimisto vinkkaa tiedotteessa.

Alus kotina

Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta-alueeseen kuuluvat Saimaan lisäksi muun muassa Pielinen ja Kallavesi. Puumalassa kotisatamaa pitävä M/S Roope-Saimaa liikennöi pääasiassa Puumalan ja Lappeenrannan välillä, mutta se käy pari kertaa kesässä myös Savonlinnassa puunhuoltokierroksella.

Huoltoviikolle alus lähtee maanantaisin ja palaa kotirantaan loppuviikosta. Alushenkilöstö asuu työviikon aluksella.

Mitä tehdä huussin tornille?

Retkisatamia ja niiden palveluita voivat kaikki vesilläliikkujat käyttää maksutta. Virkistysalueyhdistyksen ja -säätiön saunoissa on pieni saunamaksu ja osassa laitureita laiturimaksu.

Taimisto toivoo, että jokainen jättäisi paikan siistinä seuraaville tulijoille.

– Huussit täyttyvät syksyä kohti mennessä ja esimerkiksi huussin ”tornin” voi kaataa huussin takaa löytyvällä kepillä, Eeva Taimisto ohjeistaa tiedotteessa.