Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Viikon aikana 82 uutta koronatartuntaa Imatralla – Tautitilanne on rauhoittumassa, Eksote raportoi tartunnat jatkossa kerran viikossa

Etelä-Karjalan koronatilanne on rauhoittumassa, joten myös Eksote raportoi tartuntalukemat jatkossa vain kerran viikossa. Eksote päivittää tilastonsa tiistaisin. THL siirtyi samaan käytäntöön jo aiemmin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tilastoinut viime torstaista alkaen 383 uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tartuntoja on todettu 82, Lappeenrannassa 232, Lemillä 8, Luumäellä 12, Parikkalassa 11, Rautjärvellä 11, Ruokolahdella 14, Savitaipaleella 4 ja Taipalsaarella 9.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

THL:n tilastojen perusteella tartunnat ovat laskusuunnassa, sillä viikko sitten raportoitiin vielä 627 uutta tapausta.

Aiemmin tällä viikolla saman asian ehti toteamaan myös Etelä-Karjalan alueellinen covid-19-tilannekuvaryhmä.

Tiistaina kokoontuneen tilannekuvaryhmän eli koronanyrkin mukaan tartuntamäärät ovat laskeneet Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella merkittävästi.

Koronatilanne päivitetään tiistaisin

Koska koronatilanne on helpottamassa, tilannekuvaryhmä päätti, että jatkossa Eksoten alueella otetut koronanäytteet ja positiiviset testitulokset raportoidaan vain kerran viikossa.

Raportointipäivä on jatkossa tiistai, kun aiemmin Eksoten koronatilastot päivitettiin joka arkipäivä. THL siirtyi samaan käytäntöön jo aiemmin. THL päivittää tilastonsa torstaisin.

Eksoten viimeisimpien päiväkohtaisten tilastojen mukaan tartuntoja on todettu useana päivänä selvästi alle 100 tapausta.

Samanaikaisesti sairaalahoidossa on ollut alle 20 koronatartunnan saanutta potilasta, kun vielä toukokuun alussa potilaita oli sairaalahoidossa päivittäin yli 50.

Lisäksi Eksoten infektioylilääkäri Pekka Suomalainen kertoi tilannekuvaryhmän tiedotteessa, että suurin osa sairaalassa olevista koronapositiivisista potilaista on hoidossa muun syyn kuin koronan takia.

Epidemian alusta THL on tilastoinut Etelä-Karjalassa 24 979 tartuntatapausta. Eksote oli raportoinut maanantaihin asti yhteensä 24 878 tapausta.