Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdistykset toimivat | Imatran Zonta-kerho päätti kautensa Ruokolahti-talolla

Imatran Zonta-sisaret järjestivät kauden päätöstilaisuutensa Ruokolahti-talolla 17. toukokuuta. Paikalle oli kutsuttu jäsenten lisäksi myös muita toiminnasta kiinnostuneita naisia.

Annele Narsakka esitteli Zonta-merkin symboliikkaa, johon sisältyvät rehellisyys, luotettavuus, avuliaisuus ja myötäeläminen sekä tiedon, osaamisen ja turvallisuuden edistäminen.

Seija Strömberg esitteli Zonta-toimintaa niin maailmanlaajuisesti kuin myös paikallisella tasolla. Eija Eerola soitti viulullaan keväisiä sävelmiä.

Zonta International on vuonna 1919 perustettu maailmanlaajuinen palvelujärjestö, joka toimii 63 maassa.

Järjestö on jaettu piireihin. Suomi ja Viro muodostavat piirin 20, jossa noin 1 500 jäsentä. Imatran kerho on perustettu 1978, ja tällä hetkellä jäseniä on 22. Iloksemme olemme nyt saamassa mukaan lisää hyväntekeväisyydestä kiinnostuneita naisia.

Zonta-järjestö tekee työtä parantaakseen tyttöjen ja naisten yhteiskunnallista, taloudellista, koulutuksellista ja terveydellisestä asemaa maailmanlaajuisesti ja paikallisesti.

Kerhon toimintakausi on vuosittain 1.6.–31.5. Nyt päättyvän toimintakauden merkittävin tapahtuma oli Zonta International District 20 -piirikokouksen järjestäminen Imatralla viime lokakuussa.

Kokous onnistui erinomaisesti, ja saimme loistavaa palautetta kaikilta noin 200 kokousviikonloppuun osallistuneelta naiselta. Kokouksesta kertyneellä ylijäämällä olemme päättäneet jakaa stipendejä lahjakkaille tytöille musiikkiharrastuksensa parissa.

Alkavaa toimintakautta 2022–2023 varten on tehty sääntömääräiset henkilövalinnat. Puheenjohtajaksi on valittu Rauni Aineslahti, varapuheenjohtajaksi Leena Kesäniemi, sihteeriksi Helena Kosonen ja rahastohoitajaksi Annele Narsakka.

Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin Anna-Liisa Kautonen, Ritva Markkula, Hanna-Leena Juha, Sirpa Koistinen ja Sirpa Vertanen.

Toiminnantarkastajaksi valittiin Tuula Sutela, varalle Marjo Saarela. IT-vastaavana toimii Merja Sten ja kansainvälisistä asioista vastaa Sirpa Koistinen.

Toimintakalenterissa on muun muassa puheenjohtajan osallistuminen kesäkuussa Hampurin Conventioon.

Heinäkuussa osallistumme Imatranajo 2022 -lipunmyyntiin ja Saimaa Cycle Tourin eri palvelutehtäviin.

Elokuussa alkavat kuukausikokoukset, joissa käsittelemme kulloinkin ajankohtaisia teemoja. Lokakuussa osallistumme Seinäjoella järjestettävään piirikokoukseen, lokakuussa on Tyttöjen oikeuksien päivä ja marraskuussa Zonta Says NO -tapahtuma.

Tämän toimintakauden konkreettista auttamisen muotoa edustaa Ukrainasta sotaa paenneiden naisten ja lasten sekä perheiden avustaminen yhdessä Imatran kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa.

Kirjoittaja on Imatran Zonta-kerhon puheenjohtaja.