Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran koululaiset istuttavat Linnankoskelle ilmastometsän – Oppilaat seuraavat tulevina vuosina metsän kasvua ja opettelevat hoitamaan sitä

Koululaiset istuttavat puut yhdessä Stora Enson kanssa. Istutukseen on varattu 270 kuusen taimea ja 180 rauduskoivun taimea.

Imatran koulujen joustavan perusopetuksen oppilaat istuttavat tänään keskiviikkona pienen ilmastometsän Linnankoskelle Pumppukujan varrelle, kaupunki tiedottaa.

Metsän tarkoituksena on opettaa koululaisille käytännönläheisesti metsän istuttamiseen ja hoitoon liittyviä asioita. Samalla nuoria muistutetaan metsien roolista ilmastonlämpenemisen hillitsemisessä.

Koululaiset tekevät istutuksen yhdessä Stora Enson kanssa. Tiedotteessa kerrotaan, että istutukseen on varattu 270 kuusen taimea ja 180 rauduskoivun taimea.

Puulajit on valittu niin, että ne tukevat alueen puuston monimuotoisuutta. Puuntaimet istutetaan kaupungin omistamalle noin 0,2 hehtaarin alueelle.

Istutuksen jälkeen oppilaat voivat tulevien vuosien aikana seurata metsän kasvua ja opetella hoitamaan sitä. Samalla koululaiset oppivat, miten ilmastonmuutokseen pystyy vaikuttamaan itse pienillä teoilla.

Tiedotteen mukaan ilmastometsä on osa Imatran junioriyliopisto Universoman toimintaa.