Yhdistykset toimivat | Imatran NNKY:n äitienpäiväjuhlassa herkkyyttä ja hauskuutta

Imatran NNKY järjesti äitienpäiväjuhlan Olavinkulmassa. Juhlasta muodostui koko perheen tapahtuma, sillä osallistujia oli lapsista aikuisiin ja senioreihin.

Tunnelma vaihtui herkästä ja kauniista pohdiskelevaan ja hauskaan. Äitiyttä ja isovanhemmuutta käsiteltiin myös huumorin keinoin.

Sini Kouvonen puhui siitä, miten jokainen äiti-lapsisuhde on erilainen jopa samassa perheessä, ja suhde myös muuttuu eri ikäkausina.

Äidin merkitys omaan elämään saattaa kirkastua vasta vuosien päästä äidin kuoleman jälkeen. Pastori Minna Koistinen vertasi äidin rakkautta ja huolenpitoa Jumalan rakkauteen. Jumalan silmissä kaikki ovat täydellisiä.

Minna Koistinen ja Marjatta Ylitalo puhuivat erilaisista äitisuhteista. Lapseton tai lapsensa menettänyt voi toimia läheisenä, kummina tai äitinä monelle, kuten Koistinen lähetystyössään Bangladeshissa. Sijais- tai adoptioäiti voi korjata huonon tai puuttuvan äitisuhteen.

Anna-Liisa Kojo toimi juhlan juontajana. Hän esitti myös hauskoja, realistisia runoja ja lasten suusta -tokaisuja nykypäivän äitien ja isovanhempien elämästä.

Tyttöjen kerho yhdellä pojalla vahvistettuna esitti Ystävyys-laululeikin, johon koko yleisö osallistui. Saimme myös nähdä Hiiri räätälinä -esityksen, jonka loppupäätelmänä oli, että hiiri joutuu opiskelemaan uuden ammatin, kuten on käynyt monille muillekin nykyaikana.

Sini Makkonen lauloi kauniisti ja koskettavasti Sini Kouvosen säestämänä. He esittivät yhdessä myös dueton.

Kanteleryhmä Mummomuskari soitti ja lauloi perinteisiä äitienpäivälauluja. Juhlan lopuksi ojennettiin jokaiselle äidille ruusu.

Kiitokset kaikille juhlavieraille ja esiintyjille!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka