Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran kaupunginhallitus tyytyy hallinto-oikeuden päätökseen Mansikkalan apulaisrehtorivalinnassa

Hallinto-oikeus kumosi Imatran kaupunginhallituksen päätökset Mansikkalan apulaisrehtorivalinnassa tasa-arvolain vastaisina.

Imatran kaupunginhallitus tyytyy Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätökseen, joka kumosi Mansikkalan koulukeskuksen apulaisrehtorin valinnan.

Hallinto-oikeus Imatran kaupunginhallituksen päätökset Mansikkalan apulaisrehtorivalinnassa tasa-arvolain vastaisina.

Katri Kurronen nimitettiin apulaisrehtorin virkaan viime keväänä apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heinon viranhaltijapäätöksellä, mutta kaupunginhallitus käytti viranhaltijapäätökseen otto-oikeutta ja valitsi virkaan äänestyspäätöksellä Kimmo Liukkosen.

Hallinto-oikeudessa asian ratkaisi Kurrosen eduksi hänen pitkä kokemuksensa koulun johtotehtävissä. Hän on toiminut rehtorina ja apulaisrehtorina lähes 12 vuoden ajan, kun taas virkaan valitulla miehellä on kokemusta johtotehtävistä 5,5 vuodelta.

Ero oli hallinto-oikeudesta niin huomattava, että Kurrosta on pidettävä tasa-arvolaissa tarkoitetulla tavalla ansioituneempana hakijana.

Kun hallinto-oikeuden päätös saa lainvoiman, jää alkuperäinen apulaiskaupunginjohtajan viranhaltijapäätös voimaan.

Katri Kurronen kuitenkin ilmoitti kaupungille viime viikolla, että hän ei ota virkaa vastaan. Mikäli hallinto-oikeuden päätös saa lainvoiman, virkaan valitaan varasijalta Kimmo Liukkonen.