Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä jyrkässä laskussa Etelä-Karjalassa – Tartuntojen määrässä ei suurta pudotusta viikon aikana

Keskiviikkona sairaalahoidossa oli enää 16 koronapotilasta, kun toukokuun alkupäivinä potilaita oli yli 50. Etelä-Karjalassa tartuntojen ilmaantuvuusluku on naapurimaakuntia korkeampi.

Etelä-Karjalassa on todettu viime torstaista alkaen 656 uutta koronavirustartuntaa. Luku on hieman pienempi kuin viikko sitten, jolloin tartuntoja raportoitiin 665.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä sen sijaan on lähtenyt selvään laskuun.

Kun toukokuun alkupäivinä sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden päiväkohtainen lukema oli vielä yli 50, keskiviikkona potilaita oli enää 16. Viikko takaperin sairaalahoidossa oli 28 koronapotilasta.

Luvuissa ovat mukana erikoissairaanhoidossa, teho-osastolla ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavat potilaat.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

THL tilastoinut 627 uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on raportoinut viime torstaista alkaen 627 uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa.

Uusia tartuntoja on todettu Imatralla 130, Lappeenrannassa 377, Lemillä 13, Luumäellä 19, Parikkalassa 11, Rautjärvellä 6, Ruokolahdella 32, Savitaipaleella 18 ja Taipalsaarella 21.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

Etelä-Karjalassa koronatapausten ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on 1 129. Yhteensä edellisten kahden viikon aikana on todettu 1 420 tartuntaa.

Viereisissä sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuusluku on korkeampi ainoastaan Savonlinnan seudulla, jossa luku on 1 180. Kymenlaaksossa ilmaantuvuusluku on 1 080, Etelä-Savossa 906 ja Pohjois-Karjalassa 744.

Epidemian alusta varmistettuja koronatartuntoja on todettu Etelä-Karjalassa yhteensä 24 508. THL on tilastoinut maakunnassa 24 596 tapausta.

Lukemat ovat kuitenkin vain suuntaa antavia, koska kaikkia sairastuneita ei testata virallisesti.

Taudin tilannekuva Etelä-Karjalassa päivitetään seuraavan kerran ensi tiistaina.