Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatapausten määrä laskee Etelä-Karjalassa, mutta sairaalassa on edelleen paljon potilaita

Etätyösuositus päättyy sunnuntaina 15. toukokuuta.

Koronatilanne osoittaa rauhoittumisen merkkejä Etelä-Karjalassa, mutta sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on pysytellyt edelleen korkeana.

Etelä-Karjalassa on viime viikon torstaista alkaen on todettu yhteensä 665 uutta koronatapausta.

Samana aikana sairaalahoidossa on ollut päivittäin yli 50 koronapotilasta, joskin tuorein luku keskiviikolta kertoo, että sairaalahoidossa oli enää 29 koronapotilasta.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivulta.

Viikko sitten tartuntoja oli vielä yhteensä lähes 1000.

THL raportoi yli 1000 tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on raportoinut viime torstaista alkaen 1 021 uutta koronavirustartuntaa Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tapauksia on todettu 215, Lappeenrannassa 579, Lemillä 16, Luumäellä 40, Parikkalassa 25, Rautjärvellä 47, Ruokolahdella 46, Savitaipaleella 23 ja Taipalsaarella 30.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

Eksoten ja THL:n ilmoittamien tartuntamäärien eroa voi selittää se, että sairaanhoitopiirien ilmoittamat lukemat päivittyvät THL:n tietokantaan pienellä viiveellä.

Kokonaistartuntamäärät ovat lähellä toisiaan, sillä Eksote on todennut yhteensä 23 930 tautitapausta Etelä-Karjalassa ja THL on tilastoinut 23 969 tapausta.

Etätyösuositus päättyy automaattisesti

Etätyö- ja etäkokoussuositus on Etelä-Karjalassa voimassa toukokuun puoliväliin saakka työnantajien tilannekohtaisen harkinnan mukaisesti.

Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo Uutisvuokselle, että etätyösuositus päättyy automaattisesti sunnuntaina 15. toukokuuta.

Alueellinen tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran vasta tiistaina 17. toukokuuta, mutta koronanyrkki linjasi tuon päättymispäivän jo aiemmassa kokouksessaan.

Puheenjohtajana toimivan Karhulan mukaan tilannekuvaryhmä voi tarvittaessa kokoontua jo aiemmin, mikäli koronatilanne alueella muuttuisi oleellisesti.

Tapausmäärät laskevat viidettä viikkoa

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja THL pitivät torstaina tilannekatsauksen koronatilanteesta Suomessa.

Infoa seuranneen Ylen mukaan tapausmäärät laskevat viidettä viikkoa. Lasku jatkuu myös tehohoidossa, erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollon osastoilla.

Sairaalahoidossa koronatartunta on oheislöydös jo noin puolessa tapauksista, mutta kuukauden sisällä positiivisesta testistä menehtyneitä on edelleen paljon.

Yle kertoi myös, että THL:n suositus neljänsistä koronarokotteista laajenee myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä.

Lisäksi THL varautuu laajempaan neljänteen rokotekierrokseen viimeistään syksyllä, mutta mahdollisesti nopeammin, jos epidemiatilanne kääntyy vaikeaksi.