Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Simpeleen tehtaan vuosihuolto pysäyttää kartonginvalmistuksen vajaaksi viikoksi – Hajuhaittoja alas- ja ylösajo ei aiheuta, vakuuttaa tehtaanjohtaja Timo Tallinen

Simpeleen kartonkitehtaalla alkaa ensi viikolla vuotuinen huoltoseisokki. Tehtaat omistava Metsä Board tiedotti seisokista perjantaina.

Tuotannon alasajo alkaa lauantaina 7. toukokuuta, uudelleenkäynnistys puolestaan torstaina 12. toukokuuta. Katkoksen aikana tehtaalla tehdään jokavuotisia huolto-, puhdistus- ja kunnostustöitä, joilla varmistetaan tehtaan toiminnan turvallisuutta ja tehokkuutta.

Simpeleen tehtaanjohtaja Timo Tallinen kertoo puhelimitse, että suuria vaikutuksia seisokista ei tavallisen simpeleläisen silmään näy.

– Tehtaan piipusta ei tietysti tule niin paljon savua kuin normaalisti, letkauttaa Tallinen ja täsmentää, että kysymys on savun sijaan höyrystä.

– Vesihöyryn määrä, joka kartongin kuivauksesta syntyy, sitähän ei katolta nouse.

Toisen muutoksen voi havaita tehtaalla käyvän työväen määrässä. Tehtaan oman henkilöstön lisäksi tehtaalla on töissä ulkopuolista työvoimaa noin 350 henkilön verran.

– Autoliikenne tehtaalle ja tehtaalta pois on selvästi vilkkaampaa kuin normaalisti, ja varmaan näkyy tuossa Simpeleen pääraitilla, että vähän enemmän autoja liikkuu.

Hajuhaittoja alas- ja ylösajoprosessit eivät Tallisen mukaan simpeleläisten kiusaksi tuo.

– Ei kyllä meidän tapauksessamme tuo. Meidän prosessimme on sellainen, että siitä ei hajuhaittoja synny, vakuuttaa Tallinen.

– Meillä Simpeleellä ei ole sellunkeittoa eikä sellunvalmistusta, niin se auttaa aivan älyttömästi. Se on varmaan se suurin etu tässä hajuhommassa meille.