Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotkan Meripäivien pääesiintyjät julkaistiin – The Rasmus on yksi 60-vuotiaan tapahtuman 12 tähdestä

Kotkan Meripäivien festivaalitori on tänä vuonna kolmipäiväinen. Mukana on 12 esiintyjää.

Kotkan Meripäivien festivaalitorin ohjelma on nyt julkaistu. Kotkan kauppatorilla järjestetään kolmipäiväinen festivaalitori, jossa on tarjolla livemusiikkia torstaista lauantaihin 28.–30. heinäkuuta.

Esiintyjiä on yhteensä kaksitoista ja tapahtuman lipunmyynti alkaa torstaina 14. huhtikuuta.

– Olemme yrittäneet etsiä esiintyjiä laidasta laitaan, että kaikille löytyy jotakin kiinnostavaa, kertoo Festivaalitorin järjestävän RH Entertainment Oy:n toimitusjohtaja Riki Huhtala.

Torstai on ikärajaton

Torstai 28.7. on ikärajaton päivä. Silloin esiintymässä on Suomen tämän kevään euroviisuedustaja The Rasmus ja helsinkiläinen modernia rockia soittava Cyan Kicks.

– Ajattelimme, että tehdään tällainen päivä, ettei ole pelkästään K18-päiviä, sanoo Huhtala.

Perjantai ja lauantai täysi-ikäisille kävijöille

Perjantai 29.7. ja lauantai 30.7. ovat täysi-ikäisille kävijöille suunnattuja päiviä. Musiikkitarjonta on monipuolista.

– Jos molemmat päivät eivät kiinnosta, voi valita toisen, kertoo Huhtala.

Perjantaina lavalla nähdään saksalainen rock'n roll -yhtye The Baseballs. Samana päivänä esiintyy myös monia suomalaisia bändejä: popyhtye Vesterinen yhtyeineen, poppia ja rockia soittava Neljä Ruusua, metallibändi Stam1na ja punkyhtye Klamydia.

Lauantaina Festivaalitorin lavalle nousee bilebändi Portion Boys, suomirockia soittava Popeda, tamperelainen laulaja-lauluntekijä-muusikko Jonne Aaron, bile- ja kantritunnelmaa tarjoileva Stig, rocklegenda Andy McCoy ja myös Lordi, joka julkaisi viime vuoden loppupuolella seitsemän albumin kokonaisuuden.

Meripäivät viettävät 60-vuotisjuhliaan

Kotkan Meripäivien Festivaalitori piti järjestää jo kesällä 2020, mutta koronaviruspandemia toi mukanaan rajoituksia. Koronan takia Meripäivät peruttiin kahtena peräkkäisenä vuonna. Tänä kesänä tapahtuma viettää 60-vuotisjuhliaan.

– On ylipäätään hienoa, että pääsemme tekemään kunnolla festivaaleja. Koronatilanne on kestänyt pitkään, sanoo Huhtala.

Viime kesänä RH Entertainment Oy järjesti Kotkan kauppatorilla kaksipäiväisen Kotka soi -tapahtuman silloisten rajoitusten puitteissa. Silloin kuunneltiin livemusiikkia keskellä kaupunkia ja niin tehdään Meripäivien Festivaalitorillakin.

– Tulee tiivis tunnelma ja ollaan ihan kaupungin ytimessä, kertoo Huhtala.

Tänä vuonna Kotkan Meripäivät järjestetään nimenomaan Kotkansaaren keskustassa. Festivaalitorilla on myyntipisteitäkin, joissa myydään ruokaa ja juomaa.

– Toivottavasti asiakkaat innostuvat, ostavat lippuja ja tulevat tänä kesänä festareille. Sitä kaikki odottavat, niin artistit kuin järjestäjätkin.