Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistokirjoitus | Reijo Tella 1949–2022 – Toiset huomioiva herrasmies, jonka kanssa oli helppo olla

Serkku-Reijon menehtyminen yllättäen 23.3.2022 oli järkytys. Ilmoitus pysäytti arjen askareet moneksi tunniksi, ja ajatukset viipyilivät yhteisissä muistoissa.

Reijo Tella oli 26.9.1949 syntyessään sananmukaisesti Jumalan lahja vanhemmilleen. Vuotta ennen Reijon syntymää olivat vanhemmat sisarukset menehtyneet.

Irja-siskon vei sairaus ja Reino-veli hukkui. Reijo varttui aikuiseksi kotitilallaan Kekäleenmäellä. Hän oli harkitseva ja toiset ihmiset huomioiva jo lapsena. Joskus pilkahti arjessa myös poikamaista käytöstä.

Reijo opiskeli sosionomiksi Tampereella. Samoihin aikoihin hän alkoi seurustella tulevan vaimonsa kanssa. Työ Ruokolahden kunnansihteerinä oli mielekäs koulutusta vastaava työ.

Virkaura ei häntä kiinnostanut pidemmän päälle, vaan Kekäleenmäki kutsui maata viljelemään ja metsiä hoitamaan. Koulutustaan Reijo sai käyttää lukuisissa luottamustoimissa Ruokolahden kunnassa.

Pitkäaikainen kunnanvaltuuston ja -hallituksen jäsenyys osoittavat hänen taitonsa ja luotettavuutensa. Hän oli taitava puheenkirjoittaja ja puhuja. Neuvottelutaidot ja osaaminen punnittiin myös tieisännän tehtävissä sekä useiden yhdistysten toiminnassa.

Perhe oli Reijolle tärkeä. Puolison menehtyminen toi surua perheeseen. Lapset olivat tärkeimpiä Reijon elämässä. Hän huolehti lasten elämänkulusta ja iloitsi lasten aikuistumisesta.

Meille serkuille lapsuuden kyläilyt ja aikuisuuden perhevierailut luonnehtivat yhteydenpitoamme.

Reijon hillittyä, toiset huomioon ottavaa herrasmiehen esimerkillistä olemusta jäämme kaipaamaan ja muistelemaan. Hänen kanssaan oli kaikkien helppo olla.

Reijoa jäivät kaipaamaan lapset, lapsenlapset, sukulaiset ja ystävät.

Jorma Tella, Jyrki Tella ja Pekka Soikkanen

Kirjoittajat ovat Reijo Tellan serkkuja.