Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: 20 000 koronatartunnan rajapyykki ohitettiin Etelä-Karjalassa – THL päivittää kuntakohtaiset tilastot jatkossa vain kerran viikossa

THL julkaisee kuntakohtaiset lukemat tästä viikosta alkaen torstaisin. Muutoksen taustalla on se, että suuri osa koronatapauksista jää raportoinnin ulkopuolelle.

Etelä-Karjalassa on todettu viime torstaista alkaen 711 uutta koronavirustartuntaa. Torstaina uusia tapauksia oli 236, perjantaina 268, lauantaina 127 ja sunnuntaina 80.

Sairaalahoidossa on ollut samoina päivinä 18, 24, 23 ja 21 koronatartunnan saanutta potilasta, joten lukema on edelleen korkea.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

Epidemian alusta Eksote on todennut Etelä-Karjalassa yhteensä 20 448 varmistettua koronatartuntaa, joten 20 000 tapauksen rajapyykki ohittui perjantaina.

THL:n päätöksen taustalla muutos ohjeistuksessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivittää kuntakohtaiset koronaluvut jatkossa vain kerran viikossa torstaisin. THL kertoo asiasta verkkosivullaan.

Taustalla on muutos koronatestauksen ohjeistuksessa. Monet oireelliset eivät hakeudu enää viralliseen laboratoriotestiin, vaan käyttävät kotitestejä.

Näin ollen suuri osa koronatapauksista jää raportoinnin ulkopuolelle, ja tartuntatautirekisterin tiedot kuvaavat aiempaa huonommin tapausten todellista määrää Suomessa.

Tähän saakka THL päivitti kuntakohtaiset tartuntamäärät joka arkipäivä.

Kerran viikossa raportoiduissa jaksoissa tautiin liittyvien trendien tunnistaminen on THL:n mukaan myös varmempaa kuin päivittäisten tartuntamäärien kohdalla.