Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TikTokissa kiertää haaste, jossa nuoret kaatuvat tahallaan koulun ruokalassa tarjotin kädessä – Vaarallisia tehtäviä on suoritettu Imatrallakin

Lapset ja nuoret voivat satuttaa itseään tai muita TikTok-haasteiden takia. Nuorten keskuudessa kiertää sellainenkin vaarallinen haaste, jossa nuori pidättää hengitystään pyörtymiseen saakka.

Sosiaalisen median kanavissa kiertää erilaisia haasteita, joita tehdessään lapsi tai nuori voi satuttaa itseään tai muita. Tällaisia haasteita pyörii erityisesti lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitetussa mobiilisovelluksessa TikTokissa.

Viime aikoina TikTokissa on kiertänyt suosittu haaste, jossa lapsi tai nuori kaatuu koulun ruokalassa tarjotinta kantaessaan. Kaatumisen seurauksena tarjotin ja astiat lentävät lattialle. Kaatumiset videoidaan ja julkaistaan TikTokissa.

– Tällaisia tapauksia on Imatrallakin jo tiedossa. Kukaan ei ole onneksi loukkaantunut, mutta jos teko on tahallinen, kustannukset rikkoutuneista lautasista menevät valitettavasti huoltajien maksettavaksi, opetus- ja nuorisopäällikkö Minna Rovio kertoo Imatran kaupungin tiedotteessa.

Nuorten keskuudessa kiertää myös vaarallinen haaste, jossa nuori pidättää hengitystään niin kauan, että hän pyörtyy. Rovio toivoo, että vanhemmat keskustelisivat some-haasteiden vaaroista ja riskeistä lastensa kanssa.

– Hyvä olisi muistuttaa siitä, että haasteet voivat olla vaarallisia. Tietysti myös siitä kannattaa puhua, että seurauksena voi joutua rahalliseen korvausvastuuseen, Rovio sanoo tiedotteessa.

TikTokin ikäraja on yleisesti 13 vuotta, mutta monet palvelun käyttäjät ovat nuorempia.

Apua keskusteluun on saatavilla esimerkiksi Eksoten Hyvä mieli -hankkeen järjestämästä etävanhempainillasta, joka käsittelee sosiaalista mediaa.

Tilaisuus järjestetään YouTubessa keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 18.