Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: Alkuviikolla yhteensä 746 uutta koronatartuntaa Etelä-Karjalassa – Vahva maskisuositus on edelleen voimassa

Kasvomaskisuositus koskee ruuhkaisia julkisia sisätiloja, joukkoliikennettä sekä varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijöitä ja oppilaita kolmannesta luokasta ylöspäin.

Etelä-Karjalassa on todettu alkuviikolla yhteensä 746 uutta koronavirustartuntaa. Maanantaina uusia tapauksia oli 286, tiistaina 216 ja keskiviikkona 244.

Sairaalahoidossa on päiväkohtaisesti ollut 19, 18 ja 15 potilasta. Luvuissa ovat mukana erikoissairaanhoidossa, teho-osastolla ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavat potilaat.

Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

Maanantaina otetuista 381 näytteestä 75 prosenttia eli 286 kappaletta oli positiivisia, mikä on suurin määrä yhden päivän testeistä.

THL raportoinut 706 uutta tapausta

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tilastoinut alkuviikolla 706 uutta koronatapausta Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tapauksia on ollut 179, Lappeenrannassa 375, Lemillä 15, Luumäellä 34, Parikkalassa 25, Rautjärvellä 14, Ruokolahdella 30, Savitaipaleella 10 ja Taipalsaarella 24.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

Epidemian alusta Eksote on raportoinut Etelä-Karjalassa yhteensä 19 737 koronatartuntaa ja THL yhteensä 19 056 tartuntaa.

Luvut eivät kerro tautitapausten todellista määrää maakunnassa, sillä kaikkia sairastuneita ei testata enää virallisesti.

Maskia tulee edelleen käyttää

Eksote kertoo verkkosivuillaan, että vahva kasvomaskisuositus on edelleen voimassa Etelä-Karjalassa.

Suositus koskee ruuhkaisia julkisia sisätiloja, joukkoliikennettä sekä varhaiskasvatuksen ja koulujen työntekijöitä ja oppilaita kolmannesta luokasta ylöspäin.

Myös täyden koronarokotesarjan saaneiden 12 vuotta täyttäneistä ylöspäin tulee suosituksen mukaan käyttää maskia.

Erilaisten tilaisuuksien järjestäjät voivat antaa omia maskisuosituksiaan, jotka koskevat heidän omia tilojaan.

Työpaikkojen maskisuosituksista vastaa Työterveyslaitos.