Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SPR selvittää asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen perustamista Imatralle – Kaupunkiin voi tulla 250 ukrainalaista

Imatra on valmistautunut tarjoamaan vuokra-asuntoja Ukrainan sotaa paenneille eri puolilta kaupunkia. Asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen perustaminen on tällä hetkellä neuvotteluasteella.

Imatra on valmistautunut tarjoamaan nopeasti noin 90 vuokra-asuntoa eri puolilta kaupunkia Ukrainasta paenneille, kaupunki tiedottaa.

Imatra sai Maahanmuuttovirastolta (Migri) kyselyn asunnoista maanantaina. Vuokra-asuntoja hallinnoiva Mitra on esitellyt asunnot Suomen Punaiselle Ristille. SPR selvittää parhaillaan asuntopohjaisen vastaanottokeskuksen perustamista Imatralle.

– Asia on vielä neuvotteluasteella. Mikäli Imatralle tällainen asuntopohjainen vastaanottokeskus perustettaisiin, se voisi tarkoittaa noin 250 ukrainalaisen majoittamista kaupunkiin, vastaanottokeskuksen vt. johtaja Lauri Perälä kertoo tiedotteessa.

Jos neuvottelut etenevät vuokrasopimuksiin asti, voisivat ensimmäiset vastaanottokeskuksen asiakkaat saapua Vuoksen varrelle kuukauden sisällä.

– Meillä on yhteinen, selvä tahtotila olla mukana auttamassa ukrainalaisia. Toki tämä merkitsee meillekin tekemistä, sillä esimerkiksi opetuspalveluiden on järjestettävä pakolaislapsille valmistavaa opetusta viimeistään ensi syksynä, strategia- ja hallintojohtaja Matias Hilden kertoo tiedotteessa.

Asuntopohjaisessa vastaanottokeskuksessa suojelua hakevat tai saaneet henkilöt voivat asua vuokrakodeissaan perhekunnittain, mutta saavat vastaanottokeskuksesta lakisääteiset vastaanottopalvelut.

Toiminta loisi Imatralle myös työpaikkoja, sillä vastaanottopalvelut edellyttäisivät noin 15 työntekijän palkkaamista.