Koronaennätykset paukkuvat Etelä-Karjalassa: Maanantain 381 koronatestistä jopa 75 prosenttia oli positiivisia

Etelä-Karjalassa on voimassa suositus etätyöstä ja etäkokouksista huhtikuun loppuun saakka.

Koronavirustartuntojen määrä ei edelleenkään näytä kääntyvän laskuun Etelä-Karjalassa. Näin totesi tiistaina kokoontunut koronavirustilannekuvaryhmä.

Koronapotilaiden määrä on ollut sairaalassa suhteellisen korkea viime viikkoina, mutta keskussairaalan teho-osastolla tilanne on ollut verraten rauhallinen.

Maanantaina 4.4. otetuista 381 näytteistä 75 prosenttia eli 286 kappaletta oli positiivisia. Näin suurta lukemaa ei näytteenotossa ole aiemmin todettu, tiedotteessa sanotaan.

Etelä-Karjalassa on nyt varmistettu yhteensä 19 277 koronatartuntaa, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronatiedotteesta. Maanantaina sairaalahoidossa oli 19 koronaviruspotilasta.

Viime viikolla otetuista näytteistä 1 435 kappaletta oli positiivisia, tilannekuvaryhmä kertoi omassa tiedotteessaan. Kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 2 259,4 sataatuhatta asukasta kohden.

Jätevesiseurannassa koronaviruspitoisuudet ovat pysyneet korkealla tasolla.

Etelä-Karjalassa on voimassa suositus etätyöstä ja etäkokouksista huhtikuun loppuun saakka. Kasvomaskia suositellaan käyttämään tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita muun muassa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Myös yleisötilaisuuksissa on tartuntariski.

Tilannekuvaryhmä muistuttaa, että koronarokotuksen ottaminen paras tapa välttää vakava koronavirustartunta.

Seuraavan kerran tilannekuvaryhmä kokoontuu 19. huhtikuuta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka