Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaennätykset paukkuvat Etelä-Karjalassa: Maanantain 381 koronatestistä jopa 75 prosenttia oli positiivisia

Etelä-Karjalassa on voimassa suositus etätyöstä ja etäkokouksista huhtikuun loppuun saakka.

Koronavirustartuntojen määrä ei edelleenkään näytä kääntyvän laskuun Etelä-Karjalassa. Näin totesi tiistaina kokoontunut koronavirustilannekuvaryhmä.

Koronapotilaiden määrä on ollut sairaalassa suhteellisen korkea viime viikkoina, mutta keskussairaalan teho-osastolla tilanne on ollut verraten rauhallinen.

Maanantaina 4.4. otetuista 381 näytteistä 75 prosenttia eli 286 kappaletta oli positiivisia. Näin suurta lukemaa ei näytteenotossa ole aiemmin todettu, tiedotteessa sanotaan.

Etelä-Karjalassa on nyt varmistettu yhteensä 19 277 koronatartuntaa, selviää Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronatiedotteesta. Maanantaina sairaalahoidossa oli 19 koronaviruspotilasta.

Viime viikolla otetuista näytteistä 1 435 kappaletta oli positiivisia, tilannekuvaryhmä kertoi omassa tiedotteessaan. Kahden viikon ilmaantuvuusluku oli 2 259,4 sataatuhatta asukasta kohden.

Jätevesiseurannassa koronaviruspitoisuudet ovat pysyneet korkealla tasolla.

Etelä-Karjalassa on voimassa suositus etätyöstä ja etäkokouksista huhtikuun loppuun saakka. Kasvomaskia suositellaan käyttämään tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Maskisuositus koskee kaikkia yli 12-vuotiaita muun muassa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Myös yleisötilaisuuksissa on tartuntariski.

Tilannekuvaryhmä muistuttaa, että koronarokotuksen ottaminen paras tapa välttää vakava koronavirustartunta.

Seuraavan kerran tilannekuvaryhmä kokoontuu 19. huhtikuuta.