Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatralle uusi kaupunginjohtaja arpoen, golfkentälle iso laajennus ja hernerokan tähteistä biokaasua tehtaalle – Tällaisia aprillipiloja Imatralla keksittiin

Imatran kaupunki uutisoi aprillipäivänä, että Imatra ja Ruokolahti rekrytoivat yhteisen johtajan. Uutisvuoksen uutisen mukaan taas Imatra ja leijonapitäjä aikovat arpoa uudet johtajat kuntalaisten joukosta.

Imatra sai tarpeekseen riitelystä: uusi kaupunginjohtaja valitaan kuntalaisten joukosta arpomalla. Näin Uutisvuoksi uutisoi perjantai-aamuna.

Aprillia, aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle! Menitkö lankaan?

Aprillipäivänä Uutisvuoksessa on vuosien saatossa ollut mitä lennokkaimpia juttuja. Toissa vuonna uutisoimme aprillipäivänä verkkosivuillamme, että Mansikkalan alueelta on löytynyt Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen öljylähde.

Edellisvuosina pilat ovat käsitelleet muun muassa Tullin viinahuutokauppaa, kosken yli liihottavaa Sauli Niinistöä sekä Mansikkalaan japanilaisrahalla rakennettavaa itämaista koulukeskusta.

Myös Imatran kaupunki itse pilaili johtajasotkulla

Imatran kaupungin ja Ruokolahden kunnan aprillipila-ajatukset osuivat melko yksiin Uutisvuoksen kanssa tänä keväänä. Imatran kaupunki tarttui myös herkulliseen kaupunginjohtajakuvioon ja uutisoi aprillipäivänä, että Imatra ja leijonapitäjä Ruokolahti rekrytoivat yhteisen kunnanjohtajan.

– Päätimme avata kuntakentällä ketterästi uusia uria. Yhteisjohtajuus on kustannustehokasta. Tällainen kuntaduon johtajuus kiinnostanee varmasti hakijoita, kun pelikenttä on isompi, Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Nokelainen totesi aprillitiedotteessa.

Aprillipilaan vedettiin kaupungin toimesta mukaan myös kiivasta keskustelua aiheuttanut Kaukopään koulu. Uuden kunnanjohtajan työhuone nimittäin sijaitsee koululla.

– Paikka valittiin sen vuoksi, että niin ruokolahtelaisilla kuin imatralaisilla on kohtuullinen matka Rautionkylään, päätöstä perustellaan.

Golfkenttä laajenee

Imatran Golf puolestaan laittoi aprillipäivänä Facebookiin kuvan uuden par 3 -kentän suunnitelmasta. Kenttä olisi tulossa Rautionkadun viereiseen metsään Immalanjärven rannalle, kerrostalon ympärille.

Radalle olisi tulossa yhdeksän väylää, 16 bunkkeria sekä kaksi vesiestettä. Väylät ovat pituudeltaan 29–64 metriä pitkiä.

Suunnitelman mukaan pohjien teko tapahtuu kevään aikana ja radat ovat valmiita heinä-elokuun vaihteessa. Tosiasiassa tämän mittakaavan urakka kestäisi pari vuotta.

Facebookin Imatra-ryhmässä viljeltiin myös aprillipiloja. Eräs ryhmäläinen kirjoitti, että Vuoksella on havaittu ensimmäinen mandariinisorsa. Harvinainen yksilö täällä päin, hän toteaa päivityksessään.

Kouluruoasta ja biojätteestä biokaasua

Stora Enson Imatran tehtaat uutisoi aprillipäivänä suunnittelevansa investointia biokaasun valmistukseen. Uusi biokaasulaitos on kuulemma osa Stora Enson vastuullisuussuunnitelmaa, jolla fossiilisia polttoaineita korvataan uusiutuvilla.

Raaka-aineena biokaasun valmistuksessa käytettäisiin pääsääntöisesti kotikompostien ja julkisten laitosten biojätettä, jota kerättäisiin kotitalouksien lisäksi myös muun muassa Imatran seudun kouluilta.

Ympäristöpäällikkö Teemu Klemetin mukaan erityisen sopivaa raaka-ainetta biokaasun valmistukseen ovat kanaviilokki sekä hernekeitto, Stora Enson Imatran tehtaiden viestintä kertoi. Klemetin mukaan biokaasua käytettäisiin esimerkiksi tehtaan hajukaasujen polttamiseen.

Tehtaanjohtaja Mikko Nieminen toivookin, että tulevaisuudessa Imatran koulujen kanaviilokkipäivien määrä lisääntyisi raaka-aineen saatavuuden varmistamiseksi, koska tällä turvattaisiin tehtaiden menestys pitkälle tulevaisuuteen.

Uusi pelastusjohtaja haussa

Etelä-Karjalan pelastuslaitos kertoi aprillipäivänä rekrytoivansa uutta pelastusjohtajaa. Valintaprosessissa käytetään ulkopuolista henkilöstörekrytointiin erikoistunut yritystä, se kertoi ja jatkoi, että kyseinen yhtiö on niittänyt mainetta erityisellä henkilöprofilointikonseptilla.

Henkilökunta piirtää kuvan tulevasta ihannepelastusjohtajastaan. Sen jälkeen kuvat skannataan ja sovellutus profiloi toistuvia piirteitä, minkä jälkeen se luo kuvaprofiilin, jota verrataan hakijoihin.

Rekrytointikonsultti Kari. A. Kahran mukaan alkuperäiset piirustukset voivat olla myös abstrakteja, tiedotteessa kerrotaan.

Nykyinen pelastusjohtaja Erkki Hokkanen reagoi pelastuslaitoksen Facebook-päivitykseen nauruhymiöllä ja peukulla.