Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote ajaa alas kiireetöntä toimintaansa perjantaina alkavan hoitajalakon takia – Etelä-Karjalassa lakko koskee laboratorioiden ja kuvantamisen toimipisteitä

Etelä-Karjalassa lakko siirtyi kahdella viikolla, mutta lakon piiriin kuuluva HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa Eksotelle laboratorio- ja kuvantamispalvelut.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) ajaa alas kiireetöntä toimintaansa perjantaina alkavan hoitajajärjestöjen lakon takia. Alasajo koskee erityisesti toimintoja Etelä-Karjalan keskussairaalassa.

Eksote kertoo asiasta tiedotteessa.

Etelä-Karjalassa Tehyn ja Superin lakko siirtyi kahdella viikolla, mutta HUS Diagnostiikkakeskus tuottaa Eksotelle kaikki laboratorio- ja kuvantamispalvelut.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuuluva HUS Diagnostiikkakeskus on lakon piirissä, ja perjantaina alkava lakko koskee laboratorioiden ja kuvantamisen toimipisteitä myös Etelä-Karjalassa.

Eksoten tiedotteen mukaan lakon aikana tehdään vain erittäin kiireelliset laboratorio- ja kuvantamistutkimukset.

Eksoten terveyspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo tiedotteessa, että kaikki kiireettömät leikkaukset ja osa poliklinikkakäynneistä joudutaan ajamaan alas tästä syystä.

Eksotesta ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä niihin potilaisiin ja asiakkaisiin, joita peruutukset koskevat.

Varatut tutkimukset tehdään vasta lakon jälkeen

Etelä-Karjalan keskussairaalaa sekä Honkaharjun, Savitaipaleen ja Parikkalan näytteenottopisteitä lukuun ottamatta kaikki Etelä-Karjalassa toimivat laboratorionäytteiden toimipisteet sulkeutuvat kahdeksi viikoksi.

Keskussairaalaa lukuun ottamatta myös kaikki kuvantamisen toimipisteet sulkeutuvat.

Varatut tutkimukset tehdään vasta lakon jälkeen.

Koronanäytteenotto on Eksoten omaa toimintaa, joten lakon vaikutukset eivät kohdistu koronanäytteenottoon.

Rajanylityspaikoilla koronanäytteenotto on ollut HUSLABin toimintaa, ja lakon aikana rajanylittäjät ohjataan Eksoten näytteenottopisteisiin.

Tehyn ja Superin lakko alkaa kuudessa sairaanhoitopiirissä perjantaina kello kuusi aamulla. Mukana on 25 000 hoitajaa.