Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Imatran sydänturvallisuudessa on rutkasti parannettavaa – Sydäniskureita pitäisi olla enemmän, nykyisten laitteiden sijoittelu heikoissa kantimissa

Imatran seudun kunnista sydänturvallisuustilanne on huonoin Ruokolahdella.

Imatralla on kaikkiaan 64 sydäniskuria , ja Sydänliiton kolmiportaisen asteikon mukaan tilannetta olisi selvästi parannettava.

Myös sydäniskureiden sijoittelun tilanne Imatralla on heikko. Sydänliiton mukaan iskureita tulisi olla erityisesti sellaisilla alueilla, mihin ensihoidon saapuminen kestää kauemmin eli käytännössä ydintaajaman ulkopuolella.

Sydäniskureita pitäisi olla myös siellä, missä asuu paljon 65 vuotta täyttäneitä kansalaisia.

Sepelvaltimotautitilanne on sekin Imatralla kehno. Kyseinen sairaus on kaikkein useimmin sydänpysähdyksen taustalla.

Edellä mainitut asiat selviävät Sydänliiton tänään torstaina julkaisemasta Sydänturvallinen Suomi - verkkopalvelusta. Sen kautta voi tarkistaa jokaisen suomalaiskunnan ja hyvinvointialueen sydänturvallisuuden tason.

Tarkkoja sydäniskureiden paikkoja palvelusta ei selviä. Ne ovat löydettävissä esimerkiksi 112 Suomi -mobiilisovelluksesta.

Sydänturvallisuudessa on parannettavaa myös Rautjärvellä. Siellä sydäniskureita on kaikkiaan viisi kappaletta.

Ruokolahdella tilanne on Imatran seudun kunnista huonoin. Siellä sydänturvallisuuden tilanne jää kolmiportaisen asteikon alimmalle portaalle eli tasolle ”heikko.”

Sydäniskureita Ruokolahden kunnassa on kuusi kappaletta, palvelu kertoo.