Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote: torstaista alkaen 704 uutta koronatartuntaa, sairaalassa yli 30 potilasta

Ainoastaan kerran aiemmin sairaalahoidossa on ollut yli 30 koronataudin saanutta potilasta.

Etelä-Karjalassa on todettu viime torstaista alkaen 704 uutta koronavirustartuntaa. Torstaina uusia tapauksia oli 233, perjantaina 227, lauantaina 118 ja sunnuntaina 126. Sairaalahoidossa on samana aikana ollut 20–31 koronavirustartunnan saanutta potilasta.

Ainoastaan kerran aiemmin päiväkohtainen sairaalapotilaiden määrä on ollut yli 30. Maaliskuun 11. päivä sairaalahoidossa oli 32 koronatartunnan saanutta potilasta. Sunnuntaina sairaalassa oli 31 potilasta.

Luvuissa ovat mukana erikoissairaanhoidossa, teho-osastolla ja perusterveydenhuollon osastoilla hoidettavat potilaat. Tiedot käyvät ilmi Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronavirussivuilta.

Uusien koronatartuntojen määrä on hieman suurempi kuin viikko sitten vastaavana ajanjaksona. Viime viikon maanantaina kerrottiin yhteensä 672 uudesta tapauksesta torstaista alkaen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on raportoinut torstaista alkaen 783 uutta koronatapausta Etelä-Karjalassa.

Imatralla uusia tartuntoja on todettu 198, Lappeenrannassa 442, Lemillä 11, Luumäellä 25, Parikkalassa 21, Rautjärvellä 10, Ruokolahdella 35, Savitaipaleella 15 ja Taipalsaarella 26.

Tiedot käyvät ilmi tartuntatautirekisterin covid-19-tapauksista.

Epidemian alusta Eksote on todennut Etelä-Karjalassa yhteensä 17 556 varmistettua koronata​rtuntaa, THL on tilastoinut 16 944 tapausta.

​​​Luvut eivät kerro tautitapausten todellista määrää maakunnassa, sillä kaikkia sairastuneita ei testata enää virallisesti.

Taudin tilannekuva Etelä-Karjalassa päivitetään seuraavan kerran ensi viikon tiistaina 5. huhtikuuta.